Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

ALEGERI SUA / Hillary Clinton, în fața lui Donald Trump în cursa pentru Colegiul Electoral (sondaj Reuters/Ipsos)

Candidata democrată Hillary Clinton își menține avansul în cursa pentru câștigarea Colegiului Electoral și revendicarea președinției SUA, potrivit celor mai noi rezultate ale proiectului Statele Națiunii, al Reuters/Ipsos și difuzat sâmbătă.

Pe parcursul acestei săptămâni, nu s-au înregistrat modificări. Clinton conduce în majoritatea statelor de care ar avea nevoie Donald Trump ca să aibă o șansă pentru a obține un minimum de 270 de voturi necesare pentru a câștiga. Potrivit proiectului, Clinton ar avea 95% șanse să câștige, dacă alegerile ar avea loc săptămâna aceasta. Cel mai probabil rezultat ar fi 326 de voturi pentru Clinton și 212 pentru Trump.

Trump a avut miercuri cea mai bună dezbatere a sa din această campanie, însă majoritatea sondajelor o indică pe Hillary Clinton drept câștigătoare a ultimei dezbateri televizate între cei doi candidați. Trump nu este de acord cu aceste constatări.

În timp ce unele sondaje naționale au indicat o ușoară apropiere între cei doi candidați pe parcursul acestei săptămâni, altele o mențin pe Clinton în poziția de lider de necontestat. Însă proiectul ilustrează că imaginea de ansamblu rămâne sumbră pentru Trump, cu 17 zile înaintea alegerilor din 8 noiembrie.

Trump a câștigat ceva teren în Carolina de Sud, unde avansul său ușor a crescut săptămâna trecută la 7 puncte. Din nefericire pentru el, candidatul republican a pierdut teren în Arizona, unde diferența dintre el și Clinton este acum prea mică pentru a putea fi stabilit câștigătorul.

În plus, Trump se confruntă cu o provocare din partea fostului agent CIA, Evan McMullin, din Utah. Candidatul independent "fură" din voturile lui Trump într-un stat tradițional republican. În unele sondaje, McMullin conduce. Însă Reuters precizează că proiectul Statele Națiunii nu l-a luat în calcul și pe McMullin.

Clinton și-a menținut avantajul în Florida și Pennsylvania, care au împreună 49 de voturi în Colegiul Electoral. În Ohio lupta este prea strânsă pentru a putea fi stabilit deja un învingător.

Potrivit proiectului, o prezență scăzută la vot îl avantajează în general pe Trump, dar cea mai bună șansă pentru ca Trump să câștige ar veni dintr-o participare puternică a republicanilor la urne, dublată de o prezență scăzută a alegătorilor democrați.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ALARMĂ Zeci de mii de români vor fi amendați după 26 mai! Jandarmeria, la ordinul ministrului Camen Dan, monit…

2 Document. Citiți și voi ce avere are primarul PSD din Topoloveni după 29 de ani de mandat. Primește de la stat…

3 VIDEO Dăncilă, huiduită și apărată de zeci de jandarmi, a fost ascunsă într-o vulcanizare auto din Novaci! Apo…

4 Info. Acesta este sondajul distribuit de Dragnea liderilor locali sâmbătă seara.

5 Informație. Candidații lui Voiculescu de pe lista PSD vor pleca la PPUSL imediat după validare! Dragnea, în râ…

recomandări

Te ia DNA: Cirloganu Marian Cristinel

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Scene uimitoare filmate prin procedeu time lapse creează impresia unei alte lumi