Alegeri SUA/Melania Trump: "Donald este pregătit să conducă țara"

Alegeri SUA/Melania Trump: "Donald este pregătit să conducă țara"

Melania, soția lui Donald Trump, a afirmat luni seara la Convenția republicană că soțul ei, "un lider incredibil", este "pregătit să conducă țara" și vrea să fie președintele tuturor americanilor, potrivit AFP.

"El nu va abandona niciodată și, cel mai important, nu va ceda niciodată", a declarat ea în fața miilor de delegați și invitați ai Partidului Republican în imensa sală polivalentă care găzduiește Convenția republicană la Cleveland. "El a fost întotdeauna un lider incredibil", a lansat ea.

"Donald vrea să reprezinte toți oamenii, nu doar pe unii. Aceasta îi include pe creștini, evrei și pe musulmani. Aceasta îi include pe hispanici, pe afroamericani și pe asiatici, pe cei săraci și clasa mijlocie", a adăugat aceasta. "El vrea prosperitate pentru toți americanii", a spus soția miliardarului și, insistând asupra nevoii de schimbare, a afirmat că el este "pregătit să conducă țara".

Melania Trump, 46 de ani, fostă manechin cu 24 de ani mai tânără decât Donald Trump, nu a fost văzută decât puțin timp în campanie, preferând să se ocupe de educația fiului lor Barron, de 10 ani, în vastul apartament din Trump Tower, pe Fifth Avenue din New York.

Dar luni seara, într-un discurs de 15 minute, ea a căutat să umanizeze imaginea controversatului miliardar care, în timpul campaniei sale, i-a insultat pe mexicani și pe musulmani, precum și pe adversarii săi în alegerile primare. Ea i-a lăudat calitățile de tată de familie și de soț, descriindu-l ca pe un "patriot" care își iubește profund țara, vrând să fie președinte al tuturor americanilor.

"El este dur când trebuie să fie, dar este și gentil și corect și atent", a adăugat ea, recunoscând că această gentilețe nu este întotdeauna remarcată. "Dar ea există", a asigurat ea.

Îmbrăcată într-o elegantă rochie albă, Melania Trump, de origine slovenă, a avut grijă să sublinieze că toți opozanții soțului său în alegerile primare "merită respect și gratitudine". Ea a adus un omagiu veteranilor și în special fostului candidat la președinție Bob Dole, 92 de ani, prezent în sală.

Ea a adăugat de asemenea că, dacă va avea "privilegiul " de a deveni Prima Doamnă, intenționează să se intereze de cei care au "cea mai mare nevoie" de aceasta, în special urmând să ajute "femeile și copiii".

Melania Trump ar fi cel puțin o Primă Doamnă atipică: ea ar fi prima locatară a Casei Albe a cărei limbă maternă nu este engleza, o premieră ar fi și faptul că ea este a treia soție, precum și tot o premieră este că a fost manechin.

Mai degrabă rezervată, ea recunoscuse cu câteva luni, că nu a dorit inițial ca soțul ei să se lanseze în cursa pentru Casa Albă, ceea ce le-a transformat complet viața. Dar acum s-a declarat sigură de victoria lui.

În 1999, când New York Times i-a pus aceeași întrebare în mod ipotetic, în timp ce Donald Trump explora o candidatură pentru Partidul Reformei, ea răspunsese:" Aș fi foarte tradițională. Ca și Betty Ford sau Jackie Kennedy. L-aș susține".

Născută Melanija Knavs, în fosta Iugoslavie, ea și-a povestit luni pe scurt istoria personală: născută într-o țară comunistă, dintr-o mamă care i-a trezit gustul pentru modă și un tată ocupat cu vânzările de automobile. Ea a plecat la 18 ani la Milano și apoi la Paris pentru o carieră de manechin.

Sosită în SUA în 1996, ea l-a întâlnit pe Donald Trump în 1998 la o serată. S-au căsătorit în ianuarie 2005, la Palm Beach în Florida, având printre alți invitați celebri cuplul Clinton.

Melania, care a obținut cetățenia americană în 2006, vorbește cel puțin cinci limbi, între care engleza, italiana, franceza și germana.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…