AlegeriLocale2020/ Barna: Nu este niciun motiv să se anuleze alegerile; mă îndoiesc că BEC va lua o astfel de decizie

AlegeriLocale2020/ Barna: Nu este niciun motiv să se anuleze alegerile; mă îndoiesc că BEC va lua o astfel de decizie

Dan Barna, copreşedinte USR PLUS, a declarat joi că nu există motive pentru anularea alegerilor la nivelul Capitalei, adăugând că se îndoieşte că Biroul Electoral Central ar putea lua o astfel de decizie.

"Mă îndoiesc că Biroul Electoral Central va lua o astfel de decizie, mai ales că nu există circumstanţe de niciun fel. Factual, în momentul de faţă, procesele verbale semnate de reprezentanţii tuturor partidelor în fiecare secţie sunt încărcate în sistem. Datele sunt coerente şi se leagă cele din procesele verbale cu cele din sistem. Rezultatul e cel cunoscut şi clar. Nu este niciun motiv să se anuleze alegerile. Gogoriţa, bătaia de joc cu filmul am explicat-o. Arată disperare teribilă pentru Tudorache şi pur şi simplu imposibilitatea PSD de a accepta că bucureştenii i-au dat afară cu mătura din Capitală", a spus Barna, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul USR PLUS.

El a ironizat ideea anulării alegerilor la nivelul Capitalei, apreciind că este o poziţie "foarte robustă" din partea PSD.

"Dar e păcat să anulăm alegerile doar pe Bucureşti, cred că ar trebui pe toată România. Că dacă tot ne batem joc, să o facem până la capăt. E o poziţie care mi se pare foarte robustă din partea PSD. Ştiţi cum e când eşti prins cu o minciună şi îţi dai seama că nu mai poţi să spui adevărul şi încerci una şi mai mare, şi mai mare, şi o gogoriţă şi mai mare. N-a ieşit golăneală de la Sectorul 1. Acum încearcă să o dea pe tot Bucureştiul şi mă aştept în două zile să se ceară anularea alegerilor pentru o perioadă nedefinită, pentru că domnul Tudorache e păcat să plece", a adăugat Barna.

Clotilde Armand, susţinută de USR PLUS şi PNL la Primăria Sectorului 1, a declarat că rezultatele alegerilor se cunosc de luni dimineaţă, de la ora 6,00, când procesele verbale s-au închis, cu semnătura delegaţilor tuturor partidelor, dar că au apărut "discrepanţe mici", de unul-două voturi, la nivelul câtorva secţii de votare.

"De luni dimineaţa se ştiu rezultatele şi la PSD, şi la USR PLUS, şi la PNL. Toate partidele, de luni dimineaţa, de la ora 6,00, ştiu rezultatele. Faptul că la câteva secţii de votare au fost diferenţe de unul-două voturi, una-două semnături, s-a clarificat. A durat un timp - nu ne explicăm de ce -, dar s-a clarificat. Dar aceste discrepanţe mici, normale nu au niciun impact asupra rezultatului votului. Discrepanţele mici, normale au fost doar de câteva voturi. (...) Pe măsură ce aceste discrepanţe mici erau închise, s-au corectat un vot - două voturi pe site-ul AEP. Acum toate sunt închise", a spus Clotilde Armand.

Ea a explicat şi de ce în 2016 a solicitat renumărarea voturilor, arătând că la momentul respectiv USR nu avea reprezentanţi în toate secţiile de votare.

"În 2016 nu am avut delegaţi în toate secţiile de votare. Unde nu am avut delegaţi am pierdut alegerile. Unde am avut delegaţi, am câştigat. Evident, neputând să vedem cum se numără voturile, am spus că avem o bază legală pentru a susţine renumărarea. Dar nici atunci baza legală nu era, pentru că baza legală spune: dacă sunt contestaţii în momentul în care se semnează aceste procese verbale. Ni s-a spus: 'Nu aţi avut delegaţi, e vina voastră. Trebuia să fiţi acolo şi să verificaţi cum se numără voturile'. În cazul actual am avut delegaţi. Toate partidele au avut delegaţi. Toţi delegaţii au fost de acord. Luni, la 6,00 dimineaţa, se ştiau deja rezultatele. Au fost mici discrepanţe. Toţi delegaţii au fost de acord cu corectarea discrepanţelor - un vot aici, un vot acolo. Datele au fost încărcate în sistem", a precizat Clotilde Armand. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...