AlegeriLocale2020/ Sighiartău: Din perioada interbelică nu a mai fost primar liberal la Reghin; a venit vremea schimbării

AlegeriLocale2020/ Sighiartău: Din perioada interbelică nu a mai fost primar liberal la Reghin; a venit vremea schimbării

Secretarul general al Partidului Naţional Liberal, Robert Sighiartău, a declarat miercuri, la Reghin, că acest municipiu nu a mai avut un primar liberal din perioada interbelică şi că acum a venit vremea schimbării, iar candidatul liberal, Gabriel Toncean, are acum această şansă.

"Eu cred că a venit vremea schimbării în Reghin. Am înţeles că din perioada interbelică n-a mai fost un primar liberal. Cred că acesta este momentul cheie. Iar eu îl cunosc pe Gabi (Gabriel Toncean, n.r.) de când preşedintele PNL, Ludovic Orban, l-a ales să fie consilierul său pe sport. Este un om extrem de bine văzut la nivel naţional, are relaţii la nivel internaţional, ceea ce este important, inclusiv pentru Reghin, şi este într-o relaţie bună cu prim ministrul şi cu ceilalţi miniştri cu care a avut deja discuţii pe proiecte specifice în ceea ce priveşte Reghinul. Şi primul lucru pe care îl va face după 27 septembrie după ce se va instala ca primar, va veni la Bucureşti, va lua masa cu Marcel Boloş, care este Ministrul Fondurilor Europene, şi vom pregăti primele proiecte pe fonduri europene pentru restaurarea acestui patrimoniu extrem de frumos şi acestor clădiri frumoase. Vom merge la Ministerul Culturii şi vom vedea cum putem să atragem fonduri să renovăm biblioteca centrală şi să scoatem jocurile de noroc de acolo, că este o bătaie de joc la adresa culturii, şi să civilizăm acest oraş prin creşterea calităţii vieţii. Pentru că oraşul este frumos, tranzitat şi are extrem de multe calităţi pentru a deveni un oraş de referinţă al judeţului Mureş, dar şi al României", a declarat Robert Sighiartău.

Secretarul general al PNL şi-a exprimat convingerea că Gabriel Toncean, la Reghin, şi Cristian Chirteş, candidatul PNL la Consiliul Judeţean Mureş, vor reuşi "să pună judeţul Mureş şi oraşele din judeţ pe harta României".

Liderul PNL a arătat că în viitorul exerciţiu financiar european vor fi disponibile 80 de miliarde de euro şi că, dacă nu vor fi primari care să facă proiecte, să se bată pentru proiecte europene, acei bani nu vor veni, la fel cum nu au fost atraşi de administraţiile UDMR şi PSD.

"Din păcate, în Reghin pe vremea administraţiilor PSD şi UDMR aceşti bani nu au venit pentru că nu i-au interesat. Cei mai buni agenţi electorali ai PNL în aceste alegeri locale sunt cetăţenii din oraşele administrate de PNL. Acolo s-a văzut că se poate, acolo această tranziţie de la post-comunism în occident s-a făcut şi în Oradea, Blaj, Sinaia deja se trăieşte ca în Europa. Asta dorim să se întâmple şi în Reghin, ca tinerii să nu mai plece de aici la Cluj şi în alte părţi, ne dorim ca aici, într-un judeţ cu o capacitate extraordinară, să se dezvolte lucrurile din punct de vedere economic şi să avem un trai european aşa cum se întâmplă în ţările civilizate. Vin cu plăcere aici, pentru că după o perioadă foarte lungă de timp cred că PNL va înfige steagul victoriei aici la Reghin şi vom face acest lucru nu pentru mândria partidului, ci pentru că vrem ca locuitorii din Reghin să trăiască ca în Europa", a mai susţinut Robert Sighiartău. AGERPRES / (A - autor: Dorina Matiş, editor: Marius Frăţilă, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”