AlegeriLocale2020/Botoşani: 39 de femei vor să devină primar

AlegeriLocale2020/Botoşani: 39 de femei vor să devină primar

Aproximativ 10% din candidaţii pentru funcţia de primar din judeţul Botoşani la alegerile locale din 27 septembrie sunt femei, potrivit datelor înregistrate de birourile electorale de circumscripţii.

Din totalul celor 381 de candidaţi în cele 78 de unităţi administrativ-teritoriale, 39 sunt femei, care candidează fie din partea unor formaţiuni politice, fie independent.

Pentru Primăria municipiului Botoşani au intrat în competiţia electorală, alături de 11 bărbaţi, Roxana Florentina Ţurcanu din partea Alianţei Liberalilor şi Democraţilor şi Corina Dănuţă din partea Partidului Puterii Umaniste (social-liberal). În acelaşi timp, la Dorohoi şi-a depus candidatura Angelica Florentina Antonesei din partea Partidului România Mare.

În mediul urban mai există candidaţi femei la Primăria oraşului Bucecea, Fănica Cristina Dăscălescu din partea Alianţei Liberalilor şi Democraţilor, iar la Primăria oraşului Flămânzi Liliana Creţu, din partea aceleiaşi formaţiuni politice.

În comuna Dimăcheni au fost înregistrate patru candidaturi, dintre care două ale unor femei. Astfel, pe lângă actualul primar Ştefan Cojocaru, care candidează din nou din partea Partidului Social Democrat, dar şi Marinel Moruz, candidat al Alianţei USR-PLUS, în competiţie s-au înscris şi Ecaterina Florea (Partidul Naţional Liberal) şi Emilia Precob (Partidul Pro România).

Singurul candidat independent femeie este Mihaela Burlacu, înscrisă în competiţia electorală pentru Primăria Româneşti.

Cea mai tânără dintre candidate are 35 de ani, iar cea mai în vârstă 62. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte...

2 ULTIMA ORĂ Un general american anunță că Rusia ia în considerare capitularea în războiul împotriva Ucrainei

3 Aviația tactică a Rusiei a dispărut din Ucraina. De ce oare?

4 CTP / „Juriul de la Chișinău a acordat zero puncte României. Ce ziceți de asta?”

5 Notă internă strict secretă a FSB: Agenții ruși „cred că Putin este bolnav în faza terminală”