Aleksei Navalnîi 'nu regretă nicio secundă' lupta şi revenirea sa în Rusia, la un an de la arestare

Aleksei Navalnîi 'nu regretă nicio secundă' lupta şi revenirea sa în Rusia, la un an de la arestare

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a declarat luni, la exact un an de la arestarea sa, că "nu regretă nicio secundă" că a revenit în Rusia şi i-a îndemnat pe concetăţenii săi să nu se teamă, informează AFP.

"Am făcut-o, nu o regret nicio secundă", a scris el pe reţelele sociale, cu privire la lupta sa împotriva Kremlinului şi revenirea sa în ţară, în pofida riscului de a fi arestat, după luni de convalescenţă în urma unei otrăviri.

"După un an de închisoare, vă spun ceea ce le-am strigat celor (care mă susţineau atunci) din faţa tribunalului: nu vă fie teamă", a mai spus opozantul, ale cărui mesaje pe reţelele sociale sunt difuzate în mod regulat.

Postarea sa de luni este însoţită de o fotografie cu el în uniformă de deţinut în compania soţiei sale, Iulia.

Sursa foto: Aleksei Navalnîi /facebook.com



Navalnîi s-a prezentat din nou, luni, în faţa unui tribunal, de data aceasta pentru examinarea a două plângeri pe care le-a depus contra administraţiei penitenciare. Tribunalul districtului Petuşki din regiunea Vladimir, unde este încarcerat opozantul, examina dimineaţa cele două dosare.

Navalnîi participa la prima sa audiere prin legătură video, închis într-o cuşcă cu gratii, potrivit imaginilor difuzate de postul independent online Dojd.

Navalnîi a fost arestat pe 17 ianuarie 2021 pe un aeroport din Moscova, la revenirea lui din convalescenţă din Germania, după ce a fost otrăvit în Siberia, în august 2020, pentru care opozantul îl consideră responsabil pe preşedintele rus Vladimir Putin.

Rusia nu a declanşat niciodată o anchetă asupra acestei tentative de asasinat, afirmând că nu există niciun indiciu în acest sens şi acuzând Berlinul că nu oferă Moscovei analizele medicale ale opozantului, notează AFP.

Acest militant care luptă împotriva corupţiei elitelor ruse a primit apoi o pedeapsă de doi şi jumătate de închisoare, pentru un dosar privind "fraude", pe care el îl califică drept politic. Această condamnare a suscitat un torent de condamnări pe plan internaţional şi noi sancţiuni ale Occidentului împotriva Moscovei. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…