ALERTĂ! PSD vrea să voteze azi prima lege a Justiţiei, după şedinţa solemnă dedicată Regelui Mihai. Votul era programat mâine, când erau anunţate proteste

ALERTĂ! PSD vrea să voteze azi prima lege a Justiţiei, după şedinţa solemnă dedicată Regelui Mihai. Votul era programat mâine, când erau anunţate proteste

Alertă! PSD vrea să voteze azi prima lege a Justiţiei, după şedinţa solemnă dedicată Regelui Mihai. Votul era programat mâine, când erau anunţate proteste. Proiectul de lege PSD-ALDE care modifica Legea 303/2004 privind Statutul magistratilor, ale carui amendamente au fost votate miercuri pana aproape de ora 23.00 in plenul Camere Deputatilor, va intra cel mai probabil la vot final in plen luni seara, dupa ora 17.00, au precizat surse parlamentare, pentru  HotNews.ro .

UPDATE Iordache, intrebat despre posibilitatea ca sedinta de plen cu votul final sa fie luni seara, dupa ce se anuntasera proteste pentru marti: "Nu decidem sedintele de Biroul Permanent dupa cum se organizeaza protestatarii."

Sedinta de vot final, care nu s-a mai putut tine miercuri noapte imediat dupa ce s-a finalizat "ultramaratonul" de vot pe amendamente intrucat nu erau suficienti deputati in sala pentru a se respecta cvorumul legal, ar urma sa aiba loc la ora 17.00 luni, dupa sedinta solemna a plenului reunit al Parlamentului, programata intre 15.00 si 17.00, pentru comemorarea Regelui Mihai I.

Decizia va fi luata in sedinta Biroului Permanent de la Camera Deputatilor de la ora 13.30.

Este posibil ca la sedinta de vot final de luni seara sa intre si proiectul de lege care modifica Legea ANI, initiat de deputatul PSD Florin Iordache, puternic contestat de opozitie dar si de ANI, dar si proiectul de hotarare care modifica Regulamentul Camerei Deputatilor, tot al lui Iordache.

Romanii vor sa iasa marti in strada

Votul final pe Legea 303/2004 era programat pentru marti. Saptamana trecuta, Legea privind statutul judecatorilor si procurorilor a fost adoptata pe articole intr-o sedinta maraton care a durat peste 12 ore, dar votul final a fost amanat din lipsa de cvorum. Era nevoie de prezenta a 165 de parlamentari, iar in sala au fost prezenti 146.

Amintim ca romanii stabilisera sa iasa in strada, marti, in ziua in care Camera Deputatilor a anuntat ca va da votul final la Legea 303.

"Marti, 12 decembrie, se voteaza prima din cele 3 Legi ale Justitiei in Camera Deputatilor.

Ne asteapta o iarna grea, in care actiunea fiecaruia dintre noi va fi de nepretuit. Cu fiecare efort pe care il vom face impreuna, vom fi mai aproape de a pastra justitia independenta.

Asa ca marti, la ora 12:00 fix, indiferent unde te afli, mergi la sediul PSD din orasul tau. Daca esti in Bucuresti, hai la Parlament. Nu uita sa aduci cu tine un fluier!", se arata pe pagina de Facebook a evenimentului.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...