ALERTĂ! Dementul a fugit de la sânul țiitoarei și face declarații la RTV! Atacuri josnice la protestatari și Iohannis! Limbi slugarnice lui Băsescu!

ALERTĂ! Dementul a fugit de la sânul țiitoarei și face declarații la RTV! Atacuri josnice la protestatari și Iohannis! Limbi slugarnice lui Băsescu!

ALERTĂ! Dementul a fugit de la sânul țiitoarei și face declarații la RTV! Atacuri josnice la protestatari și Iohannis! Limbi slugarnice lui Băsescu! Președintele PSD, Liviu Dragnea, a spus duminică, invitat la România TV, că procurorii nu investighează decât jandarmii, nu și pe protestatarii violenți, care au vrut să ocupe Guvernul, care au acționat la semnalul președintelui Iohannis. De asemenea, acesta a anunțat că după referendum se va discuta despre un parteneriat civil. 

Întâmplător, RTV dă un colaj cu imagini de la intervenții dure ale jandarmilor din alte țări exact când Liviu Dragnea vorbește despre violențele legitime ale jandarmilor români provocați de protestatari. Multe dintre imagini aparțin canalului rus de propagandă anti-occidentală RT. ”Așa se intervine în alte țări, dle președinte, unde au greșit jandarmii noștri?”, întreabă moderatoarea RTV.

Ce a spus Dementul la televiziunea lui Ghiță:

Despre modificarea Constituției

- PSD face o campanie de informare a populației pentru a ajuta populația României ce înseamnă Da și ce înseamnă Nu. Unii au încercat să manipuleze că întrebarea este neclară, ca Parlamentul să facă și alte modificări. Legea este clară. Nu se poate formula altfel. Unii spun că există deja această prevedere în Codul Civil, dar se poate modifica ordicând.
Merg la Referendum, educația mea ortodoxă, de copil crescut la sat mă face să spun Da, pentru că așa văd eu societatea românească. Nu este un referendum al PSD-ului, al Guvernului, ci a 3 milioane de români. Eu personal și PSD nu avem absolut nimic împotriva minorităților sexuale. Suntem toleranți, dar asta nu are legătură cu definiția căsătoriei

- Se pune problema adopțiilor de copii. Cred că un copil să fie adoptat de un bărbat și o femeie. Modificarea Constituției nu aduce niciun dezavantaj pentru familiile monoparentale

- Prin familia tradițională înțeleg, bărbat, femei și copil

- li s-au adresat întrebări despre referendum domnului Tăriceanu și doameni Viorica Dăncilă la Bruxelles. Și eu am fost întrebat. Dar inițiativa celor peste 3 milioane de cetățeni nu poate fi trecută sub tăcere

-cred că este un referendum pozitiv

- este temerea multora că se poate întâmpla ce s-a întâmplat în alte țări, să se legalizeze de exemplu căsătoria între un om și un animal

- indiferent cum pot fi unii părinți, copilul se naște tot dintr-un bărbat și o femeie

- (Legea ) este deja gata, după mai multe discuții, am hotărât ca după acest referendum să se discute acest tip de parteneriat civil, dar fără posibilitatea de adopții

- Doamna Viorica Dăncilă a spus (la Bruxelles) că PSD va organiza acțiuni de informare civică, nu ne interesează să avem vreun câștig electoral. Nu cu ideea de a confisca acest referendum. Doamna Dăncilă a spus ce va spune și la Strasbourg. Depinde cât va putea spune, pentru că are la dispoziție 5 minute, cu întrebări și răspunsuri. În cinci minute să îți aperi țara.

- Legile justiției au fost adoptate după o largă discuție publică. În final, au ieșit de la controlul CCR. În integralitate sunt constituționale, ceea ce e f important. Niciuna dintre legi nu afectează independența justiției. Dă posibilitatea ca justiția să funcționeze mult mai bine.

- Nu există nicio altă țară din UE unde să fi existat protocoale între serviciile de informații și instituțiile din justiție

- Despre 10 august.

Nu cred să fi existat undeva vreo țară în care șeful statului să încurajeze oamenii la noi proteste, în pofida instituțiilor statului

- activarea articolului 7 nu se va aplica nici în cazul Ungariei.

- Este acțiune plecată din țară, de la Iohannis, Monica Macovei, care alimentează cu minciuni

- Au folosit o fotografii din alte țări (cu privire la protestul din 10 august)

- Băsescu nu și-a denigrat țara, s-a bătut, a spus ca orice stat european are dreptul să legifereze singur, s-a bătut pentru orice ar fi trebuit să aducă un avantaj pentru țară. Indiferent dacă îmi e adversar Băsescu, sunt obligat să spun asta

- Iohannis nu face decât să folosească instituțiile statului, a atacat permanent PSD prin minciună, scandal, dezbinare, manipulare, utilizând frontul extern. Nu a lăsat nimic în urma lui. Are un singur plan politic: împotriva mea și a PSD. Programul la Parlamentul European era ca pe 23 octombrie să fie dezbaterea și eventual rezoluție sau nu, când trebuia și Iohannis. A tras sfori să nu fie dată rezoluția cât timp era el acolo. ci mai târziu.

- 2019, anul în care va continua creșterea veniturilor pentru populație, pensiile se vor mări, vor începe marile investiții. La o întrebare simplă adresată lui, ce a făcut în cinci ani de zile, doar scandal. Singura șansă este să dărâme PSD.

- Mijloacele folosite de Iohannis sunt nelegale și neconstituționale. A folosit oameni din instituții. A folosit minciuna, scandalul, dezbinarea, strada, un front extern alimentat în permanență cu minciuna. Noi nu avem o rețea externă.

- pe 23 octombrie trebuia să aibă loc dezbaterea și eventual o rezoluție sau nu. A tras sfori să nu se pună problema când e acolo. Nu s-a zbătut ca să se oprească rezoluția.

- cred că a încercat să ajungă la Tăriceanu, dar n-are nicio șansă.

- s-a lăudat că va da jos acest guvern de stânga

Despre clipul lui Vâlcov, în care Iohannis era asemănat cu Hitler

mă delimitez de tipul ăsta de atitudini, atât împotriva forumului german, cât și împotriva altor minorități . Nu sunt de acord cu tipul ăsta de acțiuni. Comunitatea germană contribuie mult la dezvoltarea acestei țări .

- L-a certat doamna prim-ministru. Domnul Vâlcov are multe calități, a contribuit la planul de guvernare, dar ce a făcut este nepermis. Și-a cerut scuze, scuzele nu pot repara ce a făcut, dar sper că nu va mai aibă astfel de atitudini, noi nu am fost așa. Nu suntem radicali.

- Vâlcov are implicare în evaluarea miniștrilor? Nu știu. Nu știu cum s-a organizat doamna ministru. Avem un grup de lucru care evaluează stadiul de îndeplinire al planului de guvernare

- instituțiile care ar trebui să dea informați nu ajung la mine sau la Tăriceanu, pe subiectul anchetei din 10 august

- Vorbim de un miting ilegal, acum s-a văzut clar o coordonare, s-a văzut acțiuni de violență extremă împotriva jandarmilor, au încercat să forțeze cordonul jandarmilor, de ce? - ca să intre în clădirea Guvernului, ca să o ocupe.

- Un guvern nu poate fi dat jos prin violență. Imediat după alegeri au apărut acțiuni de tulburare, o campanie a președintelui de încurajare. Parchetul, procurorii nu investighează pe cei care au făcut stricăciuni, care au bătut jandarmi, ci doar pe jandarmi, care au respectat legislația în vigoare și regulamentul propriu.

Întâmplător, RTV dă un colaj cu imagini de la intervenții dure ale jandarmilor din alte țări exact când Liviu Dragnea vorbește despre violențele legitime ale jandarmilor români provocați de protestatari. Multe dintre imagini aparțin canalului rus de propagandă anti-occidentală RT. ”Așa se intervine în alte țări, dle președinte, unde au greșit jandarmii noștri?”, întreabă moderatoarea RTV.

- în acea seară, Iohannis a pus o postare. El a dat semnalul. A vrut să dea doua semnale, să timoreze jandarmii și să spună protestatarilor că nu se întâmplă nimic. E clar că de acolo a pornit. S-a discutat că se mai dorește organizarea unui miting undeva la sfârșitul lunii octombrie, bazându-se că jandarmii sunt timorați. Este o lovitură puternică împotriva statului.

- Indivizi cu hanorace care dădeau în jandarmi și se duceau în mulțime

Procurorii nu au întrebat despre finanțări externe, nu au întrebat despre tabere de pregătire.

Q: Vă e teamă că dosarul ar putea afecta activitatea Guvernului, va fi chemată dna Carmen Dan? A: Probabil că o vor chema.

- E foarte posibil ca jandarmii să fie timorați, ei văd că statul român prin procuratură îi pune sub acuzare. Eu susțin tot ce a făcut jandarmeria.

Nu există nici o listă de remaniați la ora asta, vă garantez.

Sper ca dna Andronescu să nuanțeze ce a spus și apoi o să intervin și eu. Am avut o discuție mai amplă. Nu voi spune eu, aștept să nuanțeze dumneaei.

Nu există sat în România în care să nu se lucreze: școli, grădinițe, dispensare, ulițe asfaltate.

Decizia de remaniere va fi luată de CEX, pentru că e un guvern politic, nu tehnocrat.

Evaluarea lui Tudorel Toade sa face în PSD, în ALDE sau de către premier? Se face ca la orice ministru care ocupă un post al PSD. Nu am înțeles de ce colegii de la ALDE au spus că nu trebuie schimbat un ministru care ocupă un post al PSD. Nu am discutat cu Tudorel Toader despre remaniere, ci despre implementarea unor legi importante, precum legea pensiilor, OUG privind insolvența

Ați discutat despre amnistie și grațiere cu el? Nu. La un moment dat trebuie dată amnistie, când vor dori Parlamentul, guvernul. Miile de magistrați cărora li s-au făcut dosare penale, credeți că ei judecă doar pe probe?Când consideră partidul, coaliția, guvernul. Nu domne, nu vreau doar pentru mine.

Ce se întâmplă cu condamnările pe probe administrate ilegal, oameni care stau în pușcărie?

Cred că Ministerul Justiției, Parlamentul ar trebui să deschidă subiectul.

Niște bani, sute de mii de euro, stau în conturile lui Iohannis, într-un mod ilegitim. Că notarul a fost bun sau nu, nu știu. deocamdată, statul român nu e în stare să recupereze acești bani. Case obținute nelegal de președinte, care au produs niște bani nelegal – asta este România de care nu se vorbește la Bruxelles

Ce se întâmplă cu scrisoarea din PSD? Mi-au spus mai mulți despre cei care au fost pe listă, mi s-a spus și despre Fifor – nici nu știu dacă e adevărat sau nu. Evaluarea nu va avea nici o legătură cu prezența pe această listă.

Au fost 8 oameni care au votat scrisoarea la CEX, le urez succes. Cât voi mai fi disponibil fizic, vom continua să ne urmărim obiectivele din programul de guvernare

Toți ceilalți colegi din CEX care m-au susținut au venit cu mandat de la județele respective, mandat clar și fără echivoc. Noi avem obiective mari, avem doi ani foarte importanți. Depinde de fiecare lider cum își va gestiona prestația în perioada următoare. Dacă vor continua cu această atitudine, întâlniri cu Dumbravă de la SRI sau comunicări cu Iohannis, nu vor mai face parte din echipă.

În 2019 vor ieși la iveală multe adevăruri care îi îngrozesc pe cei din statul paralel, și șansele pentru Iohannis să câștige al doilea mandat scad.

Nu există nici o listă de remaniați la ora asta, vă garantez.

Sper ca dna Andronescu să nuanțeze ce a spus și apoi o să intervin și eu. Am avut o discuție mai amplă. Nu voi spune eu, aștept să nuanțeze dumneaei.

Nu există sat în România în care să nu se lucreze: școli, grădinițe, dispensare, ulițe asfaltate.

Decizia de remaniere va fi luată de CEX, pentru că e un guvern politic, nu tehnocrat.

Evaluarea lui Tudorel Toade sa face în PSD, în ALDE sau de către premier? Se face ca la orice ministru care ocupă un post al PSD. Nu am înțeles de ce colegii de la ALDE au spus că nu trebuie schimbat un ministru care ocupă un post al PSD. Nu am discutat cu Tudorel Toader despre remaniere, ci despre implementarea unor legi importante, precum legea pensiilor, OUG privind insolvența

Ați discutat despre amnistie și grațiere cu el? Nu. La un moment dat trebuie dată amnistie, când vor dori Parlamentul, guvernul. Miile de magistrați cărora li s-au făcut dosare penale, credeți că ei judecă doar pe probe?Când consideră partidul, coaliția, guvernul. Nu domne, nu vreau doar pentru mine.

Ce se întâmplă cu condamnările pe probe administrate ilegal, oameni care stau în pușcărie?

Cred că Ministerul Justiției, Parlamentul ar trebui să deschidă subiectul.

Niște bani, sute de mii de euro, stau în conturile lui Iohannis, într-un mod ilegitim. Că notarul a fost bun sau nu, nu știu. deocamdată, statul român nu e în stare să recupereze acești bani. Case obținute nelegal de președinte, care au produs niște bani nelegal – asta este România de care nu se vorbește la Bruxelles

Ce se întâmplă cu scrisoarea din PSD? Mi-au spus mai mulți despre cei care au fost pe listă, mi s-a spus și despre Fifor – nici nu știu dacă e adevărat sau nu. Evaluarea nu va avea nici o legătură cu prezența pe această listă.

Au fost 8 oameni care au votat scrisoarea la CEX, le urez succes. Cât voi mai fi disponibil fizic, vom continua să ne urmărim obiectivele din programul de guvernare

- relația cu Firea: Nu e una specială. Am schimbat câteva mesaje. Cu domnul Paul Stănescu nu am mai vorbit. L-am sunat înainte de CEX, nu mi-a răspuns.

Toți ceilalți colegi din CEX care m-au susținut au venit cu mandat de la județele respective, mandat clar și fără echivoc. Noi avem obiective mari, avem doi ani foarte importanți. Depinde de fiecare lider cum își va gestiona prestația în perioada următoare. Dacă vor continua cu această atitudine, întâlniri cu Dumbravă de la SRI sau comunicări cu Iohannis, nu vor mai face parte din echipă.

În 2019 vor ieși la iveală multe adevăruri care îi îngrozesc pe cei din statul paralel, și șansele pentru Iohannis să câștige al doilea mandat scad.

Cu Paul Stănescu nu am discutat nici înainte de CEX, când nu mi-a răspuns la telefoane, nici după CEX

Am fost condamnat pe baza unui studiu sociologic din 1961. Dacă se poate trimite un om la închisoare fără probe, măcar să apuc să duc la capăt ce ne-am produs – să fie șanse minime să se mai dea sentințe fără probe. De exemplu Constantin Niță, fostul ministru al Energiei.

Trebuie să mă decid cu ce avocați merg la proces pe 8 octombrie. Un site care e violent împotriva PSD scria deja că doi judecători nu sunt cu statul paralel.

Am auzit că se pregătește Guvernul să sesizeze CCR pe un conflict între Înalta Curte și Guvern privind Completele de 5. Am auzit și eu ca și dvs, poate merg pe conflict între Parlament și Înalta Curte. Cred că e un demers firesc. Că se face un complet sau nu, pe mine nu mă avantajează, va fi aceeași presiune pe ei. Dar trebuie verificat dacă decizia Înaltei Curți e corectă.

Despre mesajul lui Dan Voiculescu, care cere guvernului și serviciilor secrete să verifice sursele de finanțare de la Comisarul.ro și ale altor publicații online: Eu cred că are mare dreptate dl Voiculescu și știu că a mai fost lansat subiectul acum câteva luni și a fost un mare scandal. De ce să nu ne permitem să ne gândim la asta? Unii nu se pot tăvăli cerând transparență, dar nu la ei. Orice firmă din România e transparentă.

Întrebare: Ce ar trebui să facă Guvernul?

Liviu Dragnea: Să facă un proiect de lege privind transparentizarea finanțărilor și modul de cheltuire a banilor. De ce să fie secrete lucrurile acestea? Se tot vorbește că sunt firme acoperite? Dacă sunt mișcări de bani legale, cinstite, unde e deranjul?



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina