ALERTĂ! Procurorii s-au autosesizat în cazul consilierului județean PSD Constantin Guguianu care a postat pe Facebook fotografii trucate cu președintele Iohannis în haine militare naziste

ALERTĂ! Procurorii s-au autosesizat în cazul consilierului județean PSD Constantin Guguianu care a postat pe Facebook fotografii trucate cu președintele Iohannis în haine militare naziste

ALERTĂ! Procurorii s-au autosesizat în cazul consilierului județean PSD Constantin Guguianu care a postat pe Facebook fotografii trucate cu președintele Iohannis în haine militare naziste.
 
Procurorii din Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi s-au sesizat luni din oficiu în cazul consilierului județean Constantin Guguianu (PSD) care a postat pe Facebook fotografii trucate cu președintele Iohannis în haine militare naziste, potrivit unui comunicat al instituției.

Procurorii investighează posibila săvârşire a infracţiunii prevăzută de art. 4 alin. (1) din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 31/2002, care arată că ”răspândirea, vânzarea sau confecționarea de simboluri fasciste, rasiste ori xenofobe, precum și deținerea, în vederea răspândirii, a unor astfel de simboluri se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani și interzicerea unor drepturi”.

PSD Vrancea a anunțat luni demisia din funcție a consilierului județean Constantin Guguianu după ce acesta a distribuit, săptămâna trecută, pe Facebook, o imagine trucată cu președintele Klaus Iohannis în haine militare naziste. Anunțul filialei conduse de Marian Oprișan vine după ce Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România, Ellie Wiesel, și -a exprimat îngrijorarea față de gestul consilierului, avertizând că astfel de comunicări de către un demnitar al statului poate încuraja derapaje grave.

Ulterior, Guguianu a șters postarea. Potrivit site-ului realitateadevrancea.net, Constantin Guguianu este fost ofiţer de contrainformaţii militare şi de 15 ani este consilier judeţean la Vrancea ales pe listele PSD. El a trădat PD-ul, în 2004, asigurându-i majoritate lui Marian Oprișan în CJ.

Gestul consilierului nu este însă singular, dar este prima dată când o organizație PSD se delimitează de acest tip de atacuri politice. Mai mulți lideri PSD, între care Liviu Marian Pop, fostul ministru al educației, Darius Vâlcov, consilierul premierului Dăncilă și Olguța Vasilescu, fost ministru al muncii l-au asociat pe Klaus Iohannis cu naziștii în poze trucate sau afirmații insultătoare.



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu