ALERTĂ! PSD începe să vândă RESURSELE României! A venit vremea să-i dea niște SARE lui Voiculescu? DOCUMENT

ALERTĂ! PSD începe să vândă RESURSELE României! A venit vremea să-i dea niște SARE lui Voiculescu? DOCUMENT

Alertă! PSD începe să vândă resursele României! A venit vremea să-i dea niște sare lui Voiculescu? Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM) a scos la licitație în vederea concesionării, 19 perimetre în vederea exploatării, dintre care 7 de cărbune și 5 de ape minerale sau geotermale. Varianta de concesionare aleasă de ANRM este cea prin concursul public de ofertă, dezvăluie  Profit.ro .

Cel mai mare perimetru pe care ANRM vrea să-l concesioneze este cel de ape minerale necarbogazoase de la Maieru-Valea Caselor, din Bistrița Năsăud, care se întinde pe 6,35 kilometri pătrați.

În ceea ce privește cărbunele, 4 dintre cele 7 perimetre sunt cu lignit (Curătura din județul Bihor, Golașa din județul Mehedinți, Valea Coandei și Miculești IV din Gorj) și 3 cu huilă (Hăblău, Zănoaga și Dosul Galbenului, toate în județul Hunedoara. Celelalte perimetre scoase la licitație de ANRE au ca resurse nisip și pietriș, granit, dacit și sare gemă. După cum se știe, Dan Voiculescu, conform declarațiilor fostului președinte Traian Băsescu, a cerut, în urmă cu mai mulți ani, concesionarea afacerilor cu sare ale statului.

În vederea formulării ofertelor, ANRM pune la dispoziția persoanelor juridice interesate date și informații geologice existente în fondul geologic național și/sau în fondul național de resurse/rezerve minerale.

Termenul de depunere a ofertelor este a 30-a zi lucrătoare de la data intrării în vigoare a prezentului ordin (data 10 aprilie - n.red), ora 16,30, pentru zilele de luni-joi, respectiv ora 14,00, pentru ziua de vineri. Ofertele vor fi deschise la sediul Agenției Naționale pentru Resurse Minerale la ora 10,00 a celei de-a 7-a zile lucrătoare de la data împlinirii termenului de depunere a ofertelor.

În ceea ce privește perimetrele cu ape, unul este cu apă geotermală (Băile Carpad Arad), 3 cu ape minerale naturale (Catalina Nord și Catalina Hătuita, în județul Covasna, și Maieru - Valea Caselor, în Bistrița Năsăud), iar unul cu ape termale terapeutice (Ocna Șugatag, Maramureș). Un alt perimetru scos la licitație este Lacul Nutași (din Constanța), cu nămoluri terapeutice.Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Guvernatorul” instalat de ruşi în regiunea Herson ar fi fost otrăvit de menajera sau bucătarul său

2 Foarte interesante amănunte!

3 ULTIMA ORĂ Rușii au încercat să-l asasineze pe generalul Kirilo Budanov, șeful serviciului de informații militare de la Kiev

4 VIDEO Primele imagini de la arestarea asasinilor plătiți de Rusia pentru a-i ucide pe ministrul ucrainean al Apărării şi pe generalul Kirilo Budanov, …

5 Frământări în PSD / Dîncu, la un pas de schimbarea din funcție