ALERTĂ! Toader se pișă pe PSD! Spune că proiectele de modificare a Codurilor penale elaborate de minister au fost modificate de Parlament!

ALERTĂ! Toader se pișă pe PSD! Spune că proiectele de modificare a Codurilor penale elaborate de minister au fost modificate de Parlament!

ALERTĂ! Toader se pișă pe PSD! Tudorel Toader se justifică dând vina pe PSD: Proiectele de modificare a Codurilor penale elaborate de minister au fost modificate de Parlament. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, precizează vineri că proiectul de lege pentru modificarea Codurilor penale a fost elaborat de MJ în limitele deciziilor Curţii Constituţionale şi directivelor Uniunii Europene, dar acuză indirect majoritatea parlamentară pentru forma în care cele două acte normative au fost adoptate.

 “Simple precizări, contrare unor afirmaţii apărute în spaţiul public! Ministerul Justiţiei a elaborat proiectul de lege pentru modificarea Codului penal şi a Codului de procedură penală, în sensul punerii acestora de acord cu deciziile CCR, precum şi pentru transpunerea directivelor referitoare la confiscarea extinsă, respectiv consolidarea prezumţiei de nevinovăţie. Proiectul de lege a fost elaborat în limitele deciziilor CCR şi directivelor UE!”, scrie Tudorel Toader pe Facebook.

Potrivit acestuia, pe data de 18 august 2017, Guvernul a adoptat respectivul proiect de lege, care a fost transmis către Parlament în vederea legiferării.

Curtea Constituţională a României a admis parţial, joi, sesizările formulate de preşedintele Klaus Iohannis, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, PNL, PMP şi USR privind modificările aduse Codului penal şi Legii pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie.

Judecătorii au stabilit, printre altele, că modificările aduse infracţiunilor de abuz în serviciu şi trafic de influenţă sunt neconstituţionale şi au respins contestaţiile cu privire la abrogarea infracţiunii de neglijenţă în serviciu.

Abuzul în serviciu a fost dezincriminat parțial printr-un amendament al PSD, care la rândul lui a preluat aproape în totalitate o propunere venită de la Ministerul Justiției. Noua formulare a abuzului în serviciu stabilește că infracțiunea este doar atunci când un funcționar public fură pentru el sau pentru familie, nu și dacă face acest lucru pentru terți, scade limitele pedepselor și, implicit, a termenului de prescripție, elimină pedeapsa complementară de interzicere a dreptului de a ocupa o funcție publică, iar fapta trebuie comisă în timpul orelor de program pentru a fi considerată infracțiune. Mai mult, articolul privind  abuzul în serviciu ”nu se aplică în cazul elaborării, emiterii și aprobării actelor adoptate de Parlament sau Guvern”


populare
astăzi

1 DOCUMENT „Nicușor Dan a obținut 12 milioane de euro în cea mai strălucită afacere politică din istoria României”

2 Dezvăluiri cutremurătoare! / „Evaziune de peste 5 miliarde de lei pe an” / Scrisoarea integrală a „Grupului vameșilor care s-au săturat”

3 BREAKING „De ce să sufere toată România din cauza celor 1.000 de șmecheri?” / Iancu Guda a publicat lista cu cei mai mari 1000 de datornici la stat

4 BREAKING Bolojan a încasat în 2007 echivalentul a 71 de salarii medii lunare ca membru al Comitetului Interministerial de Finanţări, Garanţii şi Asigu…

5 VIDEO Clip viral cu Iliescu la liftul înspre Rai...