ALERTĂ Doamne, îți dau lacrimile de frustrare când citești! Mihai Șora cere proteste masive și organizarea de alegeri anticipate: În ritmul în care evoluează lucrurile, peste doi ani nu vom mai avea alegeri libere

ALERTĂ Doamne, îți dau lacrimile de frustrare când citești! Mihai Șora cere proteste masive și organizarea de alegeri anticipate: În ritmul în care evoluează lucrurile, peste doi ani nu vom mai avea alegeri libere

 Doamne, îți dau lacrimile de frustrare când citești! Mihai Șora cere proteste masive și organizarea de alegeri anticipate: În ritmul în care evoluează lucrurile, peste doi ani nu vom mai avea alegeri libere. Filosoful Mihai Șora îndeamnă la proteste masive și la organizarea de alegeri legislative anticipate la câteva ore după ce fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, a fost chemată la audieri la Secția de investigare a infracțiunilor din Justiției, având calitatea de suspect într-un dosar în care acuzaţiile sunt de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

 Postarea pe Facebook a lui Mihai Șora: 

1. PROTESTE MASIVE.
2. ANTICIPATE.

Știu, conștiința multor români a amorțit, iar – logistic – opoziția la tăvălugul pesedist este încă fragilă, are nevoie de timp pentru a se structura, pentru a face față, rațional și eficace, atacurilor brutale și repetate (cazul Justiției, al Băncii Naționale ori aservirea presei sunt doar câteva exemple vizibile, vârful icebergului).

Dar, oameni buni, în ritmul în care evoluează lucrurile, peste doi ani nu vom mai avea alegeri libere. Mai exact: mecanismul lor de organizare va fi într-atât de distorsionat (chiar păstrând aparențele legalității), încât vor ajunge să îngenuncheze toate instituțiile Statului. Toate. După care, în modul cel mai firesc, vor trece la anihilarea vocilor credibile din opoziție și din societatea civilă.

Ritmul disperării este mai periculos decât oricare altul: un om care se agață de putere cu orice preț, prin orice mijloace, constituționale sau nu, direct ori prin interpuși, un om disperat, care știe că – pierzând puterea – are totul de pierdut, este infinit mai primejdios, diabolic în decizii, decât unul care nu se află la putere, unul care nu are, în mâini, cârma țării.
Treziți-vă, oameni buni!

Și eu sunt dintre cei care cred că binele învinge. Am văzut însă prea multe victorii amare ori tardive, într-o viață de om, pentru a mă amăgi cu acest firicel de speranță și pentru a dormi liniștit.

Mihai Șora
București, 14 februarie 2019


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria