ALERTĂ Rezoluția privind statul de drept din România va fi votată de Parlamentul European marțea viitoare, pe 13 noiembrie, în aceeași zi cu publicarea raportului MCV

ALERTĂ Rezoluția privind statul de drept din România va fi votată de Parlamentul European marțea viitoare, pe 13 noiembrie, în aceeași zi cu publicarea raportului MCV

ALERTĂ Rezoluția privind statul de drept din România va fi votată de Parlamentul European marțea viitoare, pe 13 noiembrie, în aceeași zi cu publicarea raportului MCV. Rezoluția privind statul de drept din România va fi supusă votului în plenul Parlamentului European marțea viitoare pe 13 noiembrie, au decis în urmă cu puțin timp liderii Legislativului european reuniți la Bruxelles în ședința Conferinței președinților.

Inițial, votul trebuia să aibă loc miercuri, 14 noiembrie, dar, potrivit unor surse europene consultate de G4Media.ro , decizia de devansare cu o zi a fost luată ieri, la solicitarea socialiștilor.

Votul asupra rezoluției privind statul de drept din România va avea loc în aceeași zi cu publicarea de către Comisia Europeană a raportului MCV, care se așteaptă a fi unul extrem de dur la adresa majorității guvernamentale de la București.

Draftul rezoluției Parlamentului European privind statul de drept din România, consultat de G4Media.ro, folosește formulări extrem de dure față de autoritățile din România și vorbește în termeni fără precedent despre legislația promovată de coaliția PSD-ALDE în domeniile justiție, anti-corupție, mass-media, ONG-uri.

Proiectul de rezoluție a fost convenit de reprezentanții grupurilor politice din comisia de justiție și libertăți a Parlamentului European (Comisia LIBE).

Draftul Rezoluției, de o duritate extremă, este de fapt un rechizitoriu la adresa marilor modificări făcute de Parlament și Guvern în justiție, lupta anti-corupție și alte domenii – cheie, precum libertatea de exprimare și libertatea ONG-urilor.

Draftul condamnă ”intervenția violentă și disproporționată” a jandarmilor și polițiștilor la protestul diasporei din 10 august:



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /