ALERTĂ 11 Ofițeri de poliție ÎMPUȘCAȚI în centrul orașului Dallas. 5 au MURIT! LIVE VIDEO

ALERTĂ 11 Ofițeri de poliție ÎMPUȘCAȚI în centrul orașului Dallas. 5 au MURIT! LIVE VIDEO

Cinci poliţişti au fost ucişi şi alţi şase au fost răniţi în centrul Dallasului, în noaptea de joi spre vineri, în timpul unui protest la care au luat parte sute de oameni faţă de uciderea a doi bărbaţi de culoare de către ofiţeri din Louisiana şi Minnesota, relatează CNN. 

10:03 Un sindicat al politiei din Dallas anunta ca inca un politist a murit in urma schimburilor de focuri

UPDATE 8.45 Potrivit politiei din Dallas, cinci politisti au fost ucisi si alti 6 raniti de catre lunetisti. Numele celor doua persoane retinute in acest caz n-a fost dat inca publicitatii. Seful politiei din Dallas, David Brown, a declarat, joi noapte, intr-o conferinta de presa ca politia crede ca suspectii ar fi pus bombe in Dallas.

Doi dintre ofiţerii răniţi sunt în operaţie, iar trei sunt stare critică, a declarat comandantul poliţiei din Dallas, citat de CNN.

Potrivit poliţiei, “doi lunetişti” au deschis focul asupra ofiţerilor, dintr-o “poziţie aflată la înălţime”. Niciunul nu a fost prins deocamdată.

Anterior, presa a scris că unul dintre suspecţi a fost prins, ia al doilea este căutat în continuare.

Un martor a declarat pentru ziarul local Dallas Morning News că a auzit între şase şi opt focuri de armă.

Mii de oameni au protestat în mai multe oraşe din Statele Unite, după ce poliţia a împuşcat recent doi bărbaţi de culoare.

Sute de manifestanţi s-au strâns în faţa şcolii din Minnesota unde lucra una dintre victime, Philando Castile, pentru a-i aduce un omagiu.

Circa 500 de oameni au luat parte la un protest şi la o slujbă religioasă şi la Baton Rouge, Louisiana, unde a fost ucisă de poliţişti a doua victimă.

Centrul Manhattanului (New York) a fost blocat joi de manifestanţi. Ei s-au strâns în Union Square Park, unde au scandat : “Oamenii uniţi, niciodată divizaţi!” şi “Ce vrem? Dreptate. Când vrem? Acum”.

Protestatarii au plecat apoi din parc şi au defilat pe bulevardul Fifth Avenue, în timp ce poliţia s-a străduit să asigure ordinea.

Mitinguri au avut loc şi la Chicago şi Washington.

Michael Houston, un student în vârstă de 20 de ani din Brooklyn, a declarat că furia şi lipsa de acţiune a autorităţilor l-au adus la protest.

“Este definiţia nebuniei. Cum putem să ne aşteptăm să fie ceva diferit când nu se schimbă nimic?”, a spus el.

Lawrence Amsterdam, în vârstă de 35 de ani, un alt student din Brooklyn, a criticat nedreptatea poliţiei. “Ar trebuie (ca un suspect – n.r.) să fie considerat nevinovat până când este dovedit dovedit. Dar, din câte văd eu, este ucide mai întâi şi pune întrebări mai târziu”, a subliniat el.

Miercuri, un ofiţer din Minnesota l-a ucis pe Philando Castile, care se afla în maşină cu iubita sa şi copilul acesteia, într-o suburbie din St Paul. După ce ofiţerul a deschis focul, femeia din vehicul a început să filmeze şi să transmită imaginile live pe Facebook.

Cu o zi mai devreme, Alton Sterling a fost împuşcat la Baton Rouge, în Louisiana, după ce a fost culcat la pământ de doi ofiţeri albi. Şi acest incident a fost filmat.

LIVE VIDEO

Ascultați aici împușcăturile din timpul atacului








Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /