ALERTĂ Ambasadorul Germaniei reacționează după ce Proasta a acuzat diplomații că refuză să discute cu ea! Care este, de fapt, adevărul!

ALERTĂ Ambasadorul Germaniei reacționează după ce Proasta a acuzat diplomații că refuză să discute cu ea! Care este, de fapt, adevărul! Ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Cord Meier-Klodt, a reacționat după ce premierul Viorica Dăncilă a acuzat diplomaţii că au refuzat să discute individual cu ea. "Am vrut să ne exprimăm opinia în grup (....), această cerere a fost refuzată. Este în totalitate în responsabilitatea prim-ministrului", a afirmat diplomatul german. Ambasada Germaniei se numără printre cele 12 reprezentanțe diplomatice la București ce au transmis o declarație comună în care cer Guvernului să nu ia măsuri care ar putea afecta statul de drept.

"Am vrut să ne exprimăm opinia în grup, sunt îngrijorări pe care le împărtăşim în acest grup şi solicitarea a fost să mergem în grup. Această cerere a fost refuzată. Este în totalitate în responsabilitatea prim-ministrului, dar am vrut să explicăm puţin de ce am simţit să facem aceste precizări auzite”, a declarat ambasadorul Germaniei, după ce premierul Viorica Dăncilă a acuzat diplomaţii că au refuzat să discute cu ea.

Ambasadele a 12 state au cerut Guvernului de la București, miercuri, într-o declarație comună, să se abțină de la modificări care ar slăbi statul de drept și capacitatea României de a lupta împotriva corupției. Statele semnatare, între care Austria, Canada, Franţa, Germaniei, SUA, se declară profund îngrijorate de integritatea sistemului judiciar românesc, care a fost "zdruncinat de modificări imprevizibile ce nu întăresc eforturile României de a consolida progresul în materie de justiție".Acestea mai spun că ordonanțele de urgență pregătite pot avea un impact negativ asupra independenței justiției, ceea ce ar slăbi încrederea cetățenilor și a partenerilor români în sistemul judiciar, dar și în Guvernul României.

Premierul Viorica Dăncilă le-a transmis ambasadorilor celor 12 state care cer Guvernului să renunțe la modificările legislației în justiție că "în niciun stat ambasadorii nu fac agenda prim-ministrului" și le cere "să arate respect pentru România". "Nu am să permit ambasadorilor altor state să facă agenda prim-ministrului", a spus Dăncilă la începutul ședinței de Guvern.

Viorica Dăncilă a răspuns criticilor de la Bruxelles, dar și ale ambasadorilor celor 12 state care se declară profund îngrijorate de integritatea sistemului judiciar românesc, în contextul noilor ordonanțe de urgență pregătite de Ministerul Justiției privind modificarea codurilor penale și contestația în anulare pe deciziile definitive ale instanței supreme.

Viorica Dăncilă a susținut că a vrut să aibă o discuție individuală cu fiecare ambasador din acest grup, dar a fost refuzată și le-a "reamintit" ambasadorilor că ea vorbește direct cu omologii săi din cele 12 state.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 SURSE PSD, în pragul revoltei! Se pregătește debarcarea lui Ciolacu și excluderea Gabrielei Firea!

2 VIDEO El este pușcăriașul analfabet folosit de Antena 3 să-l atace pe Nicușor Dan!

3 Marile orașe unde primarii se știu deja. Cine sunt favoriți la București, Constanța, Pitești, Bacău

4 Atac mizerabil al PSD la adresa Elenei Lasconi, candidată la primăria Câmpulung. Deputată PSD: „În Muscel vene…

5 VIDEO „Să moară mama, 25.000 de euro am luat de la PSD”. Romică Țociu se laudă cu banii primiți la negru de la…