ALERTĂ Au cucerit și ultimul bastion! Corina Corbu, propunerea MAFIEI PSD, a fost validată de CSM ca viitor președinte al Curții Supreme

ALERTĂ Au cucerit și ultimul bastion! Corina Corbu, propunerea MAFIEI PSD, a fost validată de CSM ca viitor președinte al Curții Supreme

ALERTĂ Au cucerit și ultimul bastion! Corina Corbu, propunerea MAFIEI PSD, a fost validată de CSM ca viitor președinte al Curții Supreme.

Judecătoarea Corina Corbu a fost validată joi de secția de judecători CSM ca viitor președinte al Curții Supreme, potrivit surselor  G4Media.ro . Corina Corbu a obținut un scor de 6-3 la votul din CSM. Informația a fost confimată de purtătorul de cuvânt al CSM, care a transmis că Secția pentru judecători a admis candidatura Corinei Corbu pentru funcția de președinte al ÎCCJ.

 Votul a avut loc după ce Corbu a susținut interviul în fața judecătorilor din CSM, în ciuda faptului că actualul președinte al Curții Supreme, Cristina Tarcea, a arătat că procedura de desemnare este nelegală. Mai precis, Tarcea a spus în timpul audierii Corinei Corbu, care dorește să îi fie succesor, că procedura ar fi trebuit să fie declanșată la 30 de zile după vacantarea funcției, așa cum arată modificările făcute de coaliția PSD-ALDE la Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor. Or, mandatul lui Tarcea expiră la jumătatea lunii septembrie. Declarația a iscat contre între Cristina Tarcea și șefa Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea.

Cine este Corina Corbu

Corina Corbu a fost numită anul trecut prin decret de către preşedintele Klaus Iohannis la şefia Secţiei Contencios a ICCJ. Ea fusese trimisă în judecată de DNA în 2014, dar a fost achitată. Ea a fost judecată pentru infracţiunea de complicitate la favorizarea faptuitorului şi a fost achitată definitiv în dosarul colegei sale, Gabriela Bîrsan. Chiar dacă a fost achitată, semnele de întrebare rămân. 

Potrivit CV-ului său consultat de G4Media.ro (care nu este public însă), în perioada 2014-2018, cât a fost judecată pentru complicitate la favorizarea făptuitorului în dosarul Bîrsan, judecătoarea Corbu a lucrat în calitate de consilier, la societatea Mușat și Asociații Tax SRL. Este vorba de o subsidiară a societății de avocaţi care l-a reprezentat pe actualul şef de stat Klaus Iohannis în procesul de incompatibilitate de la ICCJ, deschis de Agenţia Naţională de Integritate (ANI).


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…