ALERTĂ Avocatul lui Salam, numit de Proastă Agent guvernamental pentru CEDO! Va susține cauza Guvernului împotriva fostei șefe a DNA!

ALERTĂ Avocatul lui Salam, numit de Proastă Agent guvernamental pentru CEDO! Va susține cauza Guvernului împotriva fostei șefe a DNA!

ALERTĂ Avocatul lui Salam, numit de Proastă Agent guvernamental pentru CEDO! Va susține cauza Guvernului împotriva fostei șefe a DNA! Viorel Mocanu, avocatul Rovanei Plumb în dosarul Belina, numit de Dăncilă în funcția de Agent guvernamental pentru CEDO. Va susține cauza Guvernului împotriva fostei șefe a DNA. I-a mai avut clienți pe lui Sorin Oprescu, Florin Salam și Oana Zăvoranu, relatează  G4Media.ro .

Viorel Mocanu a fost numit în funcţia de Agent guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, cu rang de director general, printr-o decizie a prim-ministrului Viorica Dăncilă publicată marţi în Monitorul Oficial.

Printr-o altă decizie a premierului, Catrinel Brumar a fost eliberată din funcţia de Agent guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului, cu rang de director general.

Viorel Mocanu este în prezent consilier onorifc al ministrului Sănătății pe relații externe, funcție în care a fost numit în octombrie 2018.

Anterior, Mocanu a fost avocatul unor inculpați precum Sorin Oprescu, Rovana Plumb (dosarul Belina), Oana Zăvoranu sau Florin Salam.

El a absolvit Facultatea de Drept de la Universitatea ”Ovidius” din Constanța, iar în prezent este doctorand la Universitatea ”Valahia” din Târgoviște.

Unul dintre primele dosare pe care Viorel Mocanu va trebui să le gestioneze din noua postură va fi plângerea la CEDO a Laurei Codruța Kovesi, care a atacat decizia de revocare din funcţia de şef al DNA. În sesizare, Kovesi susține că nu a avut calitatea de parte în conflictul constituțional soluționat la CCR, că instanța constituțională a hotărât revocarea sa, dar că nu a fost citată, nici n-a avut posibilitatea de a se apăra. Fosta șefă a DNA mai arată că decizia CCR nu a putut fi contestată și că, în consecință, nu i-au fost respectate garanțiile unui proces echitabil.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante