ALERTĂ Comisarul european pentru Justiție cere Guvernului României să regândească reforma sistemului judiciar

ALERTĂ Comisarul european pentru Justiție cere Guvernului României să regândească reforma sistemului judiciar

Alertă! Comisarul european pentru Justiție cere Guvernului României să regândească reforma sistemului judiciar. Comisarul european pentru Justitie, Vera Jourova, cere Guvernului Romaniei sa reconsidere legislatia recent adoptata privind reforma in sistemul judiciar.

Jourova a apreciat intr-un interviu pentru Die Welt ca legile respective ameninta independenta judecatorilor si limiteaza autoritatea procurorilor. In plus, noile acte normative submineaza increderea cetatenilor in sistemul judiciar.

Pentru Guvernul de la Bucuresti ar fi "util" sa refaca planurile respective, a adaugat ea.

DPA mentioneaza ca reforma juridica promovata prin noua legislatie a declansat proteste publice incepand cu ianuarie 2017. Potrivit agentiei germane citate de Agerpres, organizatorii acestor proteste sustin ca legile sunt facute in interesul politicienilor corupti; un exemplu ar fi dezincriminarea unor abuzuri in serviciu.

Precizam ca Vera Jourova este comisar pentru Justitie din noiembrie 2014. Ea este avocat, vine din Cehia si vorbeste limba romana.

Cunostintele de limba romana au fost dobandite in urma unei perioade de cinci ani in care a sustinut prelegeri in Romania si a lucrat in calitate de consilier al mai multor ministri ai Fondurilor Europene.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Corespondentul Pro TV Marius Buga, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

2 Reacția Pro TV în cazul „angajatului Marius Buga”, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

3 VIDEO „Urât, parcă toată lumea asta ar fi sclavii voștri, v-ați pierdut mințile de la bani”

4 De citit...

5 „Abia aștept să vă arăt tot”