Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

ALERTĂ Conducerea Curții Supreme, în ședință după ce CSM i-a mai făcut un cadou lui Dragnea! Amănunte INCENDIARE!

ALERTĂ Conducerea Curții Supreme, în ședință după ce CSM i-a mai făcut un cadou lui Dragnea! Conducerea Înaltei Curți a intrat in ședința. Miza hotărârii CSM: cu cât sunt mai multe completuri, cu atât cresc șansele lui Liviu Dragnea de a pica la un complet pe care îl consideră favorabil.

 “Cu cât sunt mai multe completuri și mai mulți judecători, cu atât cresc șansele lui Liviu Dragnea de a pica la un complet pe care îl consideră favorabil. O altă miza a fost că au încercat să umilească Înalta Curte. Numai faptul că acum trebuie să căutăm bile spune multe”, ar fi în esență mizele deciziilor CCR și Secției pentru judecători a CSM, potrivit explicațiilor date G4Media.ro de mai multe surse judiciare.

 Miercuri, Secția pentru judecători a CSM dominată de gruparea Savonea a decis ca Înalta Curte să tragă din nou la sorți componența completurilor de 5 judecători (C5) pentru anul 2018 și să fie mai multe C5-uri, nu doar două ca până acum. Decizia Secției pentru judecători a CSM este o recomandare în baza mandatului dat în acest sens de Curtea Constituțională (CCR).

Sursele G4Media.ro au explicat că atunci când dosarul lui Liviu Dragnea (angajările fictive de la Direcția Copilului Teleorman) a intrat în apel, el a fost repartizat la C5 P1. Acum, dacă vor fi mai multe C5, nu doar două, după tragerea la sorți a componenței C5-urilor, se va face din nou repartizarea dosarelor pe completuri. Prin urmare, dosarul lui Dragnea ar putea pica la oricare dintre ele.

“E o chestiune de probabilistică matematică. Cu cât sunt mai mulți judecători implicați și mai multe completuri, cu atât îi cresc șansele lui Liviu Dragnea de a evita anumiți judecători pe care el îi consideră nefavorabili. Însă acest lucru nu înseamnă că nu poate avea neșansa să pice la un C5 cu cei mai buni și intransigenți judecători”, au explicat pentru G4Media.ro surse judiciare.

Câte C5-uri vor fi, va decide astăzi Colegiul de conducere al ICCJ, reunit în ședință.

“Însă mai e un aspect. CSM a decis ieri că tragerea la sorți să nu se mai facă din bol cu bilețele împăturite, ci cu bile. Problema e, de unde poti fi cumpărate bile speciale? Și asta până vineri, căci tragerea ar trebui să aibă loc cât mai repede. Au vrut să umilească Înalta Curte și pe președinta Cristina Tarcea”, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare.

Context. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în iunie la 3 ani și jumătate cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman. Unul dintre judecătorii din completul de 3 magistrați (C3), care a dat sentința, Ștefan Pistol, a vrut să îl achite. Pistol face parte din Colegiul de conducere al Înaltei Curți (ÎCCJ). Judecătorii Ștefan Pistol, Simona Neniță și Horia Șelaru reprezintă Secția Penală a ICCJ în Colegiul de conducere al Instanței Supreme, fiind aleși de colegii lor.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO N-au avut curaj! Kovesi a ieșit de la audieri! Declarații INCENDIARE despre Ghiță!

2 Gelu Diaconu, fostul șef al Fiscului: „Ca cetățen a cărui viață și carieră au fost distruse de DNA condusă de …

3 VIDEO Dragnea, atac josnic la un jurnalist ProTV! Dementule, de ce nu te internezi la Bălăceanca dacă tot ai o…

4 BRRR! Liviu Avram / Lipiți această poză de ceea ce se întâmplă cu Kovesi și veți înțelege multe! Detalii care d…

5 ULTIMA ORĂ Ministerul justiției a trimis la CSM proiectul de OUG privind desemnarea procurorului european din …

recomandări

Te ia DNA: Vasile Puscas

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când pui un GoPro pe placa de surfing