ALERTĂ Dosarul violențelor de la protestul din 10 august va fi instrumentat de DIICOT. Ancheta se reunește cu cea a presupusei tentative de lovitură de stat

ALERTĂ Dosarul violențelor de la protestul din 10 august va fi instrumentat de DIICOT. Ancheta se reunește cu cea a presupusei tentative de lovitură de stat

Dosarul violențelor jandarmilor de la protestul din 10 august va fi instrumentat de DIICOT iar ancheta se reunește cu cea a presupusei tentative de lovitură de stat, au declarat pentru  G4Media.ro surse judiciare.

În septembrie anul trecut, Jandarmeria a acuzat o tentativă de lovitură de stat la mitingul din 10 august și a sesizat DIICOT pentru acțiuni împotriva ordinii constituționale. Plângerea a venit după acuzații similare lansate de Liviu Dragnea și PSD.

Jandarmeria a sesizat DIICOT pentru articolul 397 alineatul 2 din Codul penal secțiunea Infracțiuni contra securității statului:

La începutul lunii iulie, Parchetul militar, care investiga violentețele comise de jandarmi, a declinat la DIICOT dosarul 10 August pe motiv că are fi fapte ce ţin de securitatea naţională, au declarat pentru G4media.ro surse judiciare convergente din DIICOT şi Parchetul General.

Declinarea s-ar fi făcut pe 28 iunie, deşi DIICOT ceruse dosarul numai pentru studiu.

„Şi-au dat seama după 11 luni că nu sunt competenţi şi au declinat la noi”, au declarat surse din DIICOT.

Procurorul general interimar, Bogdan Licu, a declarat, la începutul lunii iulie, că cercetările în dosarul violențelor din 10 august au ca stagnat în ultima vreme și că ”cel mai rău lucru pe care îl poate face un procuror este să țină un dosar în nelucrare”.

Licu susține că nu a fost consultat înainte de decizie și că o să facă ”o mică confruntare, dar nu procedurală”, referindu-se la șefii DIICOT, Felix Bănilă și Gheorghe Coșneanu, șeful parchetului militar.
Procurorul general interimar a mai spus că au fost motive obiective, dar și motive subiective care explică stagnarea cercetărilor.

”Eu mi-aș fi dorit să fie un ritm mai alert”, a declarat Licu.


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

3 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

4 Judecați voi...

5 Se retrag „Piedonii”? / De două zile sunt mucles...