ALERTĂ Dragnea vrea să-şi subordoneze STS şi să-l lase pe preşedintele României fără atributul de a numi şefii Serviciului

ALERTĂ Dragnea vrea să-şi subordoneze STS şi să-l lase pe preşedintele României fără atributul de a numi şefii Serviciului

PSD vrea să-i ia preşedintelui ţării încă una dintre atribuţiile din prezent: numirea conducerii Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS). Surse politice au declarat pentru  G4Media.ro că PSD vrea să modifice legea de funcţionare a STS (Legea 92/2006) prin pachetul mai larg privind legile siguranţei naţionale, astfel încât STS să treacă practic în subordinea Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI). Prin această mutare, şeful PSD, Liviu Dragnea, vrea să aibă controlul asupra STS, una dintre puţinele instituţii ale statului care au scăpat până acum de modificările promovate de PSD.

Potrivit surselor G4Media.ro , PSD va depune în Parlament proiectele privind legislaţia siguranţei naţionale în această sesiune parlamentară.

În acest moment, STS funcţionează sub organizarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), iar directorul şi adjuncţii săi sunt numiţi de CSAT, la propunerea preşedintelui României, care este şi preşedintele CSAT. Mai mult, directorul STS răspunde în faţa Consiliului Suprem de Apărare a Tarii pentru activitatea pe care o desfăşoară şi prezintă acestuia rapoarte anuale, potrivit legii de funcţionare a serviciului.

STS este un serviciu esenţial pentru desfăşurarea comunicaţiilor între instituţiile statului. Serviciul de Telecomunicaţii Speciale are şi atribuţii concrete în procesul electoral, asigurând transmiterea şi centralizarea datelor din secţiile de vot.

În acest moment, STS e condus de generalul-locotenent Ionel-Sorin Vasilca.

Reamintim că PSD a tăiat constant în ultimul an din atribuţiile preşedintelui României: l-a exclus din procesul de numire a conducerii ANCOM (arbitrul pieţei telecom) şi, prin mai multe proiecte de legi aflate în diverse stadii, vrea să-l scoată din procedura de organizare a referendumului şi din mecanismul de numire a magistraţilor-şefi.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...