ALERTĂ Guvernul va sesiza vineri CCR în conflictul cu Iohannis! Proasta spune c-a vorbit la telefon cu președintele și a rămas ca el!

ALERTĂ Guvernul va sesiza vineri CCR în conflictul cu Iohannis! Proasta spune c-a vorbit la telefon cu președintele și a rămas ca el!

ALERTĂ Guvernul va sesiza vineri CCR în conflictul cu Iohannis! Proasta spune c-a vorbit la telefon cu președintele și a rămas ca el! Premierul Viorica Dăncilă a anunțat joi, la finalul unei întâlniri cu Liviu Dragnea în biroul acestuia de la Camera Deputaților că va sesiza vineri Curtea Constituțională în legătură cu refuzul președintelui Klaus Iohannis de a semna decretele de revocare a miniștrilor demisionari de la Dezvoltare Regională și Transporturi și de numire a celor doi înlocuitori propuși de PSD, Lia Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici.

Dăncilă a explicat că a discutat cu președintele Klaus Iohannis, cel care i-a spus că încă analizează remanierile propuse de PSD și până săptămâna viitoare nu va oferi niciun răspuns. Viorica Dăncilă a anunțat că, joi, coaliția va sesiza Curtea Constituțională pentru un conflict interinstituțional cu președintele.

”Domnul președinte ne-a spus că încă analizează și nu va lua nicio decizie până săptămâna viitoare (...) Președintele a spus că o să mai analizeze până săptămâna viitoare. Dacă îmi dădea o dată, vă spuneam.”, a declarat Viorica Dăncilă.

Liderul PSD a anunţat de miercuri seară că va discuta cu Viorica Dăncilă despre sesizarea Curţii Constituţionale pentru un conflict juridic cu preşedintele Klaus Iohannis, care nu a semnat remanierile la Transporturi şi Dezvoltare Regională.

La discuţia dintre Dragnea şi Dăncilă participă şi Lia Olguţa Vasilescu, propusă pentru funcţia de ministru al Dezvoltării.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că „trebuie făcută o acţiune” în ceea ce priveşte situaţia remanierii celor doi miniştri şi că joi va avea o discuţie în acest sens cu Viorica Dăncilă şi cu Tudorel Toader. Dragnea a spus că în structurile de conducere ale PSD a avut loc deja această discuţie cu privire la sesizarea Curţii Constituţionale, dar că „va fi o decizie a primului ministru”. 

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, marţi, pentru Antena 3, că draftul sesizării CCR în privinţa remanierilor este redactat.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri seara, că încă nu a finalizat analiza privind remanierile, iar despre blocajul care s-ar crea pentru că demisiile miniştrilor devin efective, preşedintele a replicat: „Soluţia este la PSD, n-au decât să vină cu oameni performanţi”.

Surse politice au afirmat joi, pentru Agerpres, că liderii coaliţiei de guvernare audecis să fie depusă sesizarea la CCR.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...