ALERTĂ Incidente la marșul "Luptă pentru Basarabia"; manifestanții au încercat să forțeze cordonul de jandarmi

ALERTĂ Incidente la marșul "Luptă pentru Basarabia"; manifestanții au încercat să forțeze cordonul de jandarmi

Cinci persoane participante la marșul "Luptă pentru Basarabia", care se desfășoară sâmbătă în Capitală, au fost ridicate de către jandarmi și conduse la secția de poliție, au precizat pentru AGERPRES oficiali din cadrul Jandarmeriei București.

* Marș organizat în Capitală de Platforma Unionistă Acțiunea 2012; se cere asumarea unirii României cu Republica Moldova

Potrivit sursei citate, persoanele respective au încercat să rupă cordonul de jandarmi.

Incidente la marșul "Luptă pentru Basarabia"; manifestanții au încercat să forțeze cordonul de jandarmi

Participanții la marșul "Luptă pentru Basarabia", care se desfășoară sâmbătă în Capitală, au încercat să treacă de jandarmi în zona Piața Victoriei, pentru a se deplasa către Universitate, însă au fost opriți de aceștia.

Căpitanul Mihai Vornicu, reprezentant al Jandarmeriei Capitalei, a declarat pentru AGERPRES, că manifestanții au încercat să forțeze cordonul de jandarmi și au fost opriți de aceștia, întrucât protestatarii trebuie să respecte autorizația pentru acțiunea la care participă.

El a menționat că manifestarea este autorizată astfel: între orele 14,00 și 17,30 marș pe traseul Hanul lui Manuc-Piața Universității-Piața Română-Piața Victoriei iar între orele 17,30 și 18,00 pentru susținerea de alocuțiuni în Piața Victoriei.

"Colegii mei stau de vorbă cu organizatorii acestui marș referitor la modul de desfășurare a acestei activități", a afirmat Mihai Vornicu.

El a menționat că jandarmii au acționat în mod legal.

Înainte de a pleca în marș, George Simion președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, organizator al activității, a spus că manifestarea este autorizată și că marșul va avea loc pe traseul Hanul lui Manuc-Brătianu-Magheru-Lascăr Catargiu-Piața Victoriei și înapoi la Universitate.

În drum spre Piața Victoriei protestatarii au strigat printre altele: "Universitate!", "Unitate națională", "Basarabia e România!".

Participanții la marșul intitulat "Luptă pentru Basarabia" cer politicienilor asumarea ca proiect de țară a unirii României cu Republica Moldova.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa