ALERTĂ LIVE UPDATE Protest București Coloana de manifestanți din Piața Victoriei s-a pus în mișcare pe bulevardul Lascăr Catargiu (FOTO)

ALERTĂ LIVE UPDATE Protest București Coloana de manifestanți din Piața Victoriei s-a pus în mișcare pe bulevardul Lascăr Catargiu (FOTO)

UPDATE ORA 16.49 Coloana de manifestanți formată în București de la Piața Victoriei se îndreaptă, sâmbătă după-amiază, către Piața Universității. Oamenii sunt flancați de jandarmi. Se scandează lozinci antiguvernamentale și anti-PSD. "Democrație, integritate, nu imunitate", scrie pe un banner pe care îl poartă cei aflați în față. Potrivit unor surse oficiale, la marș participă peste 10.000 de oameni.

Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO

Coloana de manifestanți formată în București de la Piața Victoriei se îndreaptă, sâmbătă după-amiază, către Piața Universității.

Oamenii sunt flancați de jandarmi.

Se scandează lozinci antiguvernamentale și anti-PSD. "Democrație, integritate, nu imunitate", scrie pe un banner pe care îl poartă cei aflați în față.

Potrivit unor surse oficiale, la marș participă peste 10.000 de oameni.

Manifestanții merg către Palatul Parlamentului, unde ar urma să realizeze un lanț uman în jurul clădirii.

UPDATE ORA 16.21 Coloana de manifestanți din Piața Victoriei s-a pus în mișcare pe bulevardul Lascăr Catargiu

Coloana de manifestanți din Piața Victoriei s-a pus în mișcare, după ora 16,00, pe bulevardul Lascăr Catargiu.

Mitingul a început la ora 11,00, când în piață au venit în special persoane însoțite de copii.

La un moment dat, erau acolo câteva mii de persoane. Manifestația a decurs în mod pașnic, zona fiind supravegheată de forțele de ordine.

Apelul în vederea participării la acțiunea de protest a fost lansat pe pagina de Facebook "Corupția ucide", unde se preciza că de la ora 16,00, protestatarii ar urma să pornească în marș către Parlament, realizând ulterior un lanț uman în jurul clădirii.

UPDATE ORA 16.09 Protest București: Aproximativ 1.000 de demonstranți în Piața Victoriei

Aproximativ 1.000 de demonstranți, părinți cu copii, se află în continuare sâmbătă, la ora 16,00, în fața Guvernului pentru a demonstra împotriva modificării Codurilor penale prin ordonanță de urgență.

Copiii dansează, cântă și ascultă muzică rock, dar și muzică patriotică românească.

În piață a venit și o mireasă, care s-a dat jos dintr-o mașină în fața Palatului Victoria pentru a se solidariza cu demonstranții. Aceasta s-a fotografiat cu jandarmii, după care a plecat.

De asemenea, un călugăr merge printre oameni cu o imensă cruce pe care scrie "Dumnezeu e cu noi".

O mare parte dintre demonstranți poartă pancarte pe care scrie "Abrogare OUG".
UPDATE ORA 15.31 Timiș: Circa două sute de părinți cu copiii lor au demonstrat în Piața Victoriei (FOTO)

UPDATE ORA 14.05 Brașov: Peste 500 de mame au protestat în centrul Brașovului

UPDATE ORA 14.13 Circulație închisă pe bd. Kiseleff și bd. Aviatorilor, de la statuie până în Piața Victoriei

UPDATE ORA 13.09 Mii de oamenii, părinți și copii, în fața sediului Guvernului

Mii de oameni, părinți și copii, s-au adunat sâmbătă în fața Palatului Victoriei din București, purtând mesaje împotriva ordonanței de modificare a Codurilor penale.

Pe pancartele purtate atât de părinți, cât și de copii se pot citi texte precum "Nu vrem o țară plină de hoți", "Lupii la oi", "Cât sunt eu de mititel, nu mă fraieriți defel", "România, te iubesc — am venit să te salvez", "Dragnea: 4 la purtare. Altă întrebare", "Nu ne tăiați aripile".

Copiii se fotografiază cu jandarmii, desenează și scriu pe asfalt, agită stegulețe tricolore și manifestă zgomotos cu vuvuzele, fluiere, trompete.

De menționat că în jurul orei 13,00 circulația în zonă este blocată din cauza demonstrației.

Manifestația decurge în mod pașnic, zona fiind supravegheată de forțele de ordine.

UPDATE ORA 11.56 Platoul din fața Palatului Victoria, plin de părinți și copii

Platoul din fața Palatului Victoria este aproape plin de părinți și copii veniți să demonstreze, sâmbătă, împotriva modificării Codurilor penale prin ordonanță de urgență.

Atât părinții, cât și copiii poartă pancarte pe care se pot citi mesaje precum "Plușurile stau în casă, dar azi chiar și lor le pasă. Retrageți ordonanța!", "Vrem abrogare, nu altă întrebare", "Vrem un viitor mai bun", "Rezist. Altă întrebare", "Rezistăm pentru copiii noștri", "Eu la școală, voi la pușcărie".

De menționat că, la prânz, grupuri de părinți împreună cu copiii lor se îndreaptă spre Piața Victoriei.

La manifestare sunt prezenți jandarmi care asigură zona în care se demonstrează pașnic.

Forțele de ordine au extins spațiul dedicat manifestării prin mutarea gardurilor de protecție.

ORA 11.31 Platoul din fața Palatului Victoria, plin de părinți și copii

Câteva sute de părinți cu copii sunt prezenți sâmbătă dimineață în fața Guvernului pentru a demonstra împotriva deciziei Executivului privind modificarea Codurilor penale.

Atât părinții, cât și copii poartă steaguri și stegulețe tricolore și pancarte pe care se pot citi lozinci precum "Lăsați-mă, vă rog, să trăiesc în țara mea", "Sunt mic, dar rezist", "Cățeluș cu părul creț fură rața din coteț", "România este țara mea! Dragnea, nu o fura".

Potrivit liderului organizației "Da' De Ce", Raluca Bem Neamu, evenimentul din Piața Victoriei a fost lansat pe Facebook de către Grupul Corupția Ucide, iar organizația menționată a profitat de această ocazie pentru a aduce materiale pe care să le ofere copiilor, prin care să le explice celor mici ce se întâmplă în aceste zile și de ce ies atât de mulți oameni în stradă.

"Le explicăm că suntem într-un moment de cumpănă și cei care se află la putere vor să inițieze niște legi și ordonanțe de urgență care sunt în dezavantajul populației, prin care cei care sunt corupți fie ies de la închisoare, fie pe viitor nu vor mai fi în această postură", a declarat liderul organizației "Da' De Ce".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria