Alertă meteo: frigul pune stăpânire pe România: se anunță îngheț la sol și brumă. Când se domolește vântul

Alertă meteo: frigul pune stăpânire pe România: se anunță îngheț la sol și brumă. Când se domolește vântul

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat alerta de vreme rea pentru intervalul 28 martie, ora 10.00 – 30 martie, ora 09.00 când se anunță răcire accentuată a vremii, îngheț la sol și brumă.

Vântul puternic face ravagii FOTO Shutterstock

În intervalul menționat vremea va fi rece pentru această dată în toată țara, iar temperaturile minime vor fi preponderent negative, astfel încât se vor încadra în general între -10 și 0 grade și se va produce brumă sau îngheț la sol”, au anunțat reprezentanții ANM.

De asemenea, un cod galben de vânt puternic este în vigoare până marți, 28 martie, ora În cea mai mare parte țării, vântul va avea local și temporar intensificări, cu viteze de 50-65 km/h și izolat peste 70…75 km/h.

Totodată, pentru zona Carpații Meridionali, de Curbură și în Munții Apuseni, la altitudini de peste 1500 m a fost emisă avertizare cod portocaliu până pe 28 martie, ora 23.00, când sunt prognozate intensificări susținute ale vântului, viscol puternic.

În intervalul menționat, în Carpații Meridionali și de Curbură și în Munții Apuseni, la altitudini mai mari de 1500 m, vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de 120-140 km/h, va fi viscol puternic și vizibilitate foarte scăzută”, a transmis ANM.

Codul roșu devine galben

În perioada 28 martie, ora 02.00 – 28 martie, ora 14.00 la altitudini de peste 1800 m în Carpații Meridionali, va fi vânt puternic, cu rafale ce vor depăși 140 km/h, fiind emis cod roșu.

Pentru intervalul 28 martie, ora 23.00 – 29 martie, ora 21.00, în Carpații Meridionali și de Curbură vântul va avea intensificări cu rafale de peste 70-90 km/h. Pentru aceste zone, meteorologii au emis cod galben.

Vântul va prezenta intensificări și pe parcursul zilei de miercuri. ANM a emis cod galben pentru intervalul 29 martie, ora 06.00 – 29 martie, ora 21.00. În cea mai mare parte a Moldovei, local în Oltenia, sudul Transilvaniei și sud-vestul Munteniei, temporar vor fi intensificări ale vântului, cu viteze de 55-60 km/h.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”