ALERTĂ METEO Ploile și furtunile se extind. Cod portocaliu pentru Moldova | Harta zonelor afectate

ALERTĂ METEO Ploile și furtunile se extind. Cod portocaliu pentru Moldova | Harta zonelor afectate

Vremea rea se extinde în cea mai mare parte a țării. Meteorologii au emis două avertizări, cod galben și cod portocaliu, privind furtuni și ploi însemnate cantitativ, valabile în acest weekend.

Vreme rea în weekend în cea mai mare parte a țării Foto Shutterstock

Cod galebn de furtună până duminică dimineață

Astfel, în intervalul sâmbătă, ora 10 - duminică ora 10, ANM a instituit un cod galben de instabilitate atmosferică. În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în Oltenia, sudul Banatului, vestul Munteniei, Transilvania, Maramureș și Moldova. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp. Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi spre seară și noaptea și în restul Munteniei. Vremea se va menține instabilă și în zilele următoare.

Harta ANM cu cele două coduri de vreme rea

Harta ANM cu cele două coduri de vreme rea

Cod portocaliu de vreme rea în cea mai mare parte a Moldovei

De asemenea, meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată și averse torențiale, valabilă sâmbătă, între orele 10-23. În estul și sud-estul Transilvaniei, cea mai mare parte a Moldovei, în zona Carpaților Orientali și estul Carpaților Meridionali vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30...40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat