ALERTĂ Omul Rusiei, Iulian Iancu, ar fi convocat o ședință dubioasă la Camera Deputaților în care intenționează să prelungească o prevedere din OUG 114 care a dus la declanșarea procedurii de infringement/SURSE

Iulian Iancu, șeful Camerei de Industrii din Camera Deputaților, a convocat pentru astăzi de la ora 11 o întâlnire cu furnizorii de gaze naturale, fără a-i anunța pe ceilalți membri ai comisiei și pe producătorii de gaze, au declarat pentru G4Media.ro surse din PSD. Miza întâlnirii ar fi obținerea unui acord pentru menținerea până în 2021 a prețului plafonat de vânzare a gazelor la producători, o măsură favorabilă furnizorilor, au mai declarat pentru G4Media.ro sursele citate.

România se află în procedură de infringement declanșată de Comisia Europeană din cauza impunerii acestui preț plafonat pentru producătorii de gaz, măsură luată prin intermediul OUG 114/2018, numită de PSD ”ordonanța lăcomiei” și criticată aspru de mediul de afaceri și Bruxelles.

România și-a asumat eliminarea prețului reglementat la producători, care distorsionează piața, și a cerut Bruxelles-ului să accepte o perioadă de tranziție pentru această eliminare, care ar fi trebuit să aibă loc în 2020. Intenția lui Iulian Iancu, un critic acerb al producătorilor de gaze, precum Petrom, ar fi însă de a prelungi perioada de tranziție până în 2021, o măsură în favoarea furnizorilor (cărora le cresc marjele de profit) și în defavoarea producătorilor.

Prelungirea perioadei de tranziție ar urma să fie realizată prin modificarea Legii 123/2011, modificată la rândul ei de OUG 114.

Iulian Iancu nu a răspuns la apelurile G4Media.ro până la ora publicării articolului.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Citiți și voi ce măcel pun la cale Firea și Cercel!

2 ULTIMA ORĂ / Documentul care-l înfundă pe Arafat / Sursă: Procurorii DNA trebuie să facă un singur lucru

3 Amănunte / Fotografia a fost făcută luni în biroul premierului / Surse spun că autorul ar fi Ionel Dancă, șeful Ca…

4 Așa o fi? Șeful Cancelariei premierului prins într-o afacere patronată de controversatul șef de la Resurse Min…

5 BREAKING / Președintele interimar al Senatului, pesedistul Cazanciuc, cere CCR să îl scape pe Tăriceanu de cel m…

recomandări

Te ia DNA: Mihai Mohaci

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Coaste de miel cu mentă și chimion