ALERTĂ Parlamentul European va dezbate luni, în plenul de la Strasbourg, situația statului de drept din România

ALERTĂ Parlamentul European va dezbate luni, în plenul de la Strasbourg, situația statului de drept din România

Parlamentul European va dezbate din nou luni, 15 aprilie, situația statului de drept din România în ședința plenară care se va reuni la Strasbourg, au declarat surse europene pentru G4Media.ro. Decizia a fost luată în urmă cu puțin timp în cadrul Conferinței președinților.

 La dezbatere va participa și un reprezentant al Comisei Europene, posibil chiar prim-vicepreședintele Frans Timmermans, au mai explicat sursele citate. Acesta va face o expunere a situației statului de drept din România, care va fi urmată de o dezbatere în plenul PE.

Tot luni, 15 aprilie, va avea loc la Înalta Curte de Casație și Justiție un nou termen în procesul în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță la trei ani și jumătate de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive d ela Protecția Copilului Teleorman. La acest termen liderul PSD este așteptat să depună mărturie, iar procesul este aproape de final.

Europarlamentarul Cristian Preda a anunțat pe 8 aprilie că a solicitat grupului PPE, din care face parte, să ceară discutarea în plenul Parlamentului European a situației statului de drept din România.

”Date fiind evoluțiile recente, grupul PPE cere discutarea situației statului de drept în România și adoptarea unei noi rezoluții despre derapajele guvernării Dăncilă. Am solicitat acest lucru săptămâna trecută la Bruxelles, în ședința fracțiunii parlamentare la care sunt afiliat din 2009 încoace. Dezbaterea și votul vor avea loc în cadrul ultimei sesiuni din actuala legislatură, care va avea loc la Strasbourg intre 15 și 18 aprilie”, a scris Cristian Preda pe Facebook.

Liderul grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber, a anunțat încă de pe 29 martie, ziua în care Laura Codruța Kovesi a fost pusă sub control judiciar de Secția specială de investigare a magistraților, că ar putea solicita o dezbatere privind situația din România.

”Dacă ancheta împotriva dnei Kovesi nu va fi oprită, vom cere o dezbatere în viitoarea sesiune plenară a Parlamentului European. De asemenea, facem apel la PES și la ALDE party să ia atitudine împotriva celor două partide surori din Guvernul României”, a scris Weber atunci pe Twitter.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro