ALERTĂ Poliția DEMONTEAZĂ MINCIUNILE infractorului Ghiță și ale Propagandei PSD! Factura pentru aducerea lui N.Popa a fost achitată de IGPR!

ALERTĂ Poliția DEMONTEAZĂ MINCIUNILE infractorului Ghiță și ale Propagandei PSD! Factura pentru aducerea lui N.Popa a fost achitată de IGPR!

ALERTĂ Poliția DEMONTEAZĂ MINCIUNILE infractorului Ghiță și ale Propagandei PSD! Factura pentru aducerea lui N.Popa a fost achitată de IGPR! Poliția Română contrazice varianta infractorului Sebastian Ghiță, care susține că a plătit la cererea lui Kovesi avionul pentru aducerea în țară a lui Nicolae Popa: Factura a fost achitată de IGPR iar de procedura de achiziție s-a ocupat Ministerul de Interne.

Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) contrazice, într-un comunicat, varianta susținută de fugarul Sebastian Ghiță la un post de televiziune, care susține că, la cererea fostei șefe DNA a achitat în 2011 factura pentru avionul care l-a adus în țară pe Nicolae Popa din Indonezia. IGPR mai susține în comunicat că de procedura de achiziție s-a ocupat Ministerul de interne, care a negociat trei operatori. Ghiță o acuzase pe Kovesi că ”a cerut suma personal” și că s-a ocupat de contractarea avionului.

 Sebastian Ghiţă a declarat, duminică seară, într-o intervenție telefonică la România TV, că a făcut o plângere penală împotriva fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi, la Secţia Specială pentru anchetarea magistraţilor.

Redăm mai jos integral comunicatul IGPR:

”Având în vedere solicitările reprezentanților mass-media, precum și interesul major al publicului în ceea ce privește extrădarea și aducerea în țară, din Indonezia, a unui cetățean român, condamnat într-un dosar penal și pentru care era emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, Centrul de Informare și Relații Publice al Poliției Române este abilitat să comunice următoarele:

În conformitate cu prevederile Legii nr. 302/2004 privind cooperarea judiciară internațională în materie penală, Inspectoratul General al Poliției Române, prin Centrul de Cooperare Polițienescă Internațională, are atribuția legală de escortare din statul solicitat, în România, a persoanei extrădate și de predare a acesteia autorităților competente române în vederea încarcerării.

Preluarea persoanei extrădate se realizează în baza unei decizii definitive a autorității judiciare competente din statul solicitat, decizie care se comunică Ministerului Justiţiei din România. Termenele de preluare sunt stabilite de comun acord cu autoritățile statului solicitat, preluarea efectivă având loc după ce sunt îndeplinite toate condițiile logistice, acestea variind în funcție de mai mulți factori (ex: destinația).

În ceea ce privește achiziționarea de servicii în domeniul transportului aerian pentru aducerea în țară a unui cetățean român, în anul 2011, condamnat într-un dosar penal și pentru care era emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, vă informăm că procedura a fost derulată de către Ministerul Afacerilor Interne, prin structura de specialitate, conform prevederilor O.U.G. nr. 34/2006 privind achizițiile publice.

Negocierile au fost purtate cu trei operatori economici de profil, criteriul de atribuire fiind prețul cel mai scăzut. În acest caz, a fost declarat câștigător operatorul economic S.C. ION ȚIRIAC AIR S.R.L., iar serviciile achiziționate au vizat transportul de pasageri, pe ruta București – Jakarta și retur.

Semnarea contractului de prestare servicii și decontarea acestuia au intrat în sarcina Poliției Române. Contractul, în valoare 234.207,30 de lei, a fost semnat de Inspectoratul General al Poliției Române, la data de 14.04.2011.

Operatorul economic a emis factura fiscală, la data de 21.04.2011, aceasta fiind achitată de I.G.P.R., prin ordin de plată, la data de 29.04.2011.

Având în vedere faptul că legislația în vigoare la data respectivă stabilea în sarcina instituției obligativitatea de a face public anunțul de atribuire în termen de 45 de zile, la data de 26.05.2011, anunțul de atribuire nr. 107.978/26.05.2011, aferent achiziției în cauză, a fost publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

De asemenea, precizăm că toate documentele mai sus menționate au fost înaintate Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, iar informații pe acest subiect au mai fost comunicate public, la data de 9 ianuarie 2017, prin remiterea unui comunicat de presă de către instituția noastră.”

Context. Sebastian Ghiță a susținut la Antena 3 că Laura Codruta Kovesi i-ar fi promis că, în schimbul sumei de 268.689 de lei cât ar fi costat cursa Țiriac Air, va interveni pe lângă procurorii care instrumentau dosarul Tracia Asesoft.

Potrivit lui Ghiță, prin aducerea lui Popa în țară, Traian Băsescu dorea să-l aducă pe Popa din Indonezia pentru a-l ataca pe Mircea Geoană în campania pentru prezidențiale din 2009 iar Kovesi spera să fie numită la șefia DNA.

Sebastian Ghiță a susținut aceste acuzații și într-o intervenție telefonică la Antena 3.

El spune să denunțul său se bazează pe găsirea facturii acestei plăți. Ghiță a spus că a făcut denunțul la începutul acestei săptămâni și că au fost făcute deja și audieri.

El a explicat că a făcut acum denunțul pentru să săptămâna trecută a aflat faptul că există un raport de la Antifraudă de care nu a știut până acum. „Într-un raport al Antifraudei, acea firmă a fost obligată să scoată acea factură de la cheltuieli și acel control de la Antifraudă a făcut un raport în care a rămas menționatnumărul facturii, data, suma și beneficiarul. Și atunci dintr-odată am avut dovada”, a spus el.

Sebastian Ghiță a susținut că Kovesi a vorbit direct cu el despre banii pentru acea cursă. „Kovesi a cerut suma personal, a avut discuția personal cu mine și viza interesul ei personal“, a susținut Ghiță spunând că aceasta avea „un stil nazist“. „Statul român are niște mecanisme, acum le și cunosc. Doamna Kovesi nu avea ce să caute în această poveste și tocmai de aceea a încercat să facă lucrurile pe ascuns și a apelat la mine”, a mai spus el.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 The Times / Disperare la Kremlin! Armata Rusiei, aproape de o înfrângere umilitoare în sudul Ucrainei!

2 Era intimă cu Lavrov! / Jurnalista rusă Daria Aslamova, arestată pentru spionaj în Kosovo

3 Noul război? Amănunte care dau fiori...

4 VIDEO În prima mașină erau șase comandanți ruși care au fost „eliberați de viață”. În cealaltă, 5 soldați, „eliberați” și ei...

5 Televiziunea publică rusă în delir / Se cere deschiderea unui nou front în Germania și lovirea de către Armata rusă a Berlinului