ALERTĂ Procurorul general a RESPINS cererea de recuzare făcută de Kovesi în dosar!

ALERTĂ Procurorul general a RESPINS cererea de recuzare făcută de Kovesi în dosar!

ALERTĂ Procurorul general a RESPINS cererea de recuzare făcută de Kovesi în dosar! Procurorul general, Augustin Lazăr, a respins cererea Laurei Codruța Kovesi de recuzare a șefului Secției de anchetare a magistraților, Gheorghe Stan.

Procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, a respins cererea de recuzare formulata de Laura Codruta Kovesi in cazul lui Gheorghe Stan, seful Sectiei de investigare a magistratilor, potrivit unor oficiali ai Parchetului General.

Motivul: Codul de Procedura Penala a prevazut expres ca este inadmisibila recuzarea procurorului chemat sa decida asupra recuzarii.

"Cererea de recuzare se formuleaza doar impotriva persoanei din cadrul organului de cercetare penala, a procurorului sau a judecatorului care efectueaza activitati judiciare in cauza. Este inadmisibila recuzarea judecatorului sau a procurorului chemat sa decida asupra recuzarii", este prevederea din CPP la care face trimitere Lazar in decizia sa.

Laura Codruta Kovesi a anuntat, vineri, ca a depus doua cereri de recuzare in dosarul sau: una pentru procurorul de caz, Adina Florea, si alta pentru Gheorghe Stan, seful Sectiei de anchetare a magistratilor.

Gheorghe Stan a respins inca de vineri cererea de recuzare a Adinei Florea.

Fosta sefa a DNA Laura Codruta Kovesi a fost audiata vineri la Sectia privind infractiunile in justitie in urma plangerii depuse de Sebastian Ghita, ea avand calitatea de suspect intr-un dosar in care acuzatiile sunt de abuz in serviciu, luare de mita si marturie mincinoasa.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale