ALERTĂ Rareș Bogdan, semnal de alarmă despre legea care va pune pulanul Poliției în mâna Puterii, contra protestatarilor!

ALERTĂ Rareș Bogdan, semnal de alarmă despre legea care va pune pulanul Poliției în mâna Puterii, contra protestatarilor!

ALERTĂ Rareș Bogdan, semnal de alarmă despre legea care va pune pulanul Poliției în mâna Puterii, contra protestatarilor!

Ce a scris pe Facebook dușmanul de moarte al PSD:

„BREAKING NEWS! (nu mă pot abține) – Mâine va fi adoptat tacit, în Senat, proiectul de lege care va da Poliției Române puteri incredibile, o transformă în factor de intimidare contra protestatarilor, într-un robot care bate din călcâie la ordine din Kiseleff. Părinții proiectului sunt Carmen Dan și Florin Iordache (se putea altfel?), care au găsit o soluție mizerabilă pentru a bloca protestele tip 10 august.

CEREM VINOVAȚII PENTRU 10 AUGUST!!
Oameni buni, legea conține prevederi controversate, declarate neconstituționale în urma unei sesizări a președintelui Klaus Iohannis, dar asta nu i-a oprit!

Initiativa nu are aviz CSAT (care e obligatoriu pentru acte normative privitoare la instituțiile din sistemul de securitate, apărare și ordine publică)

Iată esența legii monstruoase, iată ce primește Poliția Română:

• Atribuții pe linia antiterorismului, suprapunându-se cu atribuțiile SRI
• Atribuții pe linia neutralizării dispozitivelor radioactive, chimice sau bacteriologice, suprapunându-se cu atribuțiile MApN și ISU.
• O parte dintre atribuțiile SPP cu privire la paza demnitarilor străini în domeniul afacerilor interne și a familiilor lor
• Dreptul să îndeplinească orice alte misiuni și orice alte îndatoriri prevăzute de lege - ceva mai general de atât nici că se putea!!!

Și nu e tot! Se deschide calea spre abuzuri, cu încălcarea de drepturi fundamentale ale cetățenilor. Citiți, eu sunt de-a dreptul șocat!
• „Indiciile temeinice” au fost înlocuite cu „motive verosimile - Rămâne la aprecierea polițistului!!!
• Cetățenii vor putea fi reținuți 12 ore în scopul identificării (în Codul de proc. penală sunt maxim 6).
• Perchezițiile corporale sunt lăsate la aprecierea polițistului - el decide dacă are motive verosimile
• Folosirea forței nu este clar fundamentată. (Când și cum poate răspunde un polițist); Întrebare: Dacă la un limbaj verbal polițistul poate folosi forța?
• Polițiștii vor avea aparate cu electroșocuri
• Polițiștii vor putea să ceară orice documente dacă vor, chiar și dacă nu au legătură cu dosarul!!!
• Polițiștii vor putea „ocazional” să instaleze camere video, să filmeze și să fotografieze fără mandat de la procuror și să păstreze aceste înregistrări timp de 6 luni!!!
• Este permis control corporal, al bagajelor sau al mașinii când exista „motive verosimile” că persoana are asupra sa bunuri … interzise
• Poate fi folosită forța dacă persoana nu este de acord cu percheziția corporală, a autovehiculului sau a bagajelor.”


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Așa o fi? /

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria