ALERTĂ Timmermans, scrisoare trimisă lui Dăncilă pe tema OUG privind recursul în anulare. Prim-vicepreședintele Comisiei Europene a exprimat îngrijorări și a cerut clarificări

ALERTĂ Timmermans, scrisoare trimisă lui Dăncilă pe tema OUG privind recursul în anulare. Prim-vicepreședintele Comisiei Europene a exprimat îngrijorări și a cerut clarificări

ALERTĂ Timmermans, scrisoare trimisă lui Dăncilă pe tema OUG privind recursul în anulare. Prim-vicepreședintele Comisiei Europene a exprimat îngrijorări și a cerut clarificări de la premier.
 
Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, i-a trimis joi, 24 ianuarie, o scrisoare premierului Viorica Dăncilă legată de posibila OUG care să introducă recursul în anulare pentru cei condamnați de completele de 5 judecători de la Înalta Curte în perioada 2014-2018, dezvăluie  G4Media.ro .

 ”Prim-vicepreședintele Timmermans a exprimat îngrijorări și a cerut clarificări referitor la câteva aspecte” în această scrisoare, a declarat pentru G4Media.ro Christian Wigand, purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

”Comisia Europeană urmărește îndeaproape discuțiile despre o posibilă OUG în urma celor două decizii ale Curții Constituționale. Comisia a luat notă deja de decizia CCR privind completele de 5 judecători în ultimul raport MCV. Vă reamintesc că președintele Comisiei, Jean-Claude Juncker, s-a exprimat extrem de clar în legătură cu posibilitatea unei amnistii în timpul recentei sale vizite la București. Așa cum Comisia Europeană a spus în repetate rânduri, e esențial ca România să revină pe calea corectă în lupta anticorupție, să asigure independența justiției și să evite alți pași înapoi”, a mai spus Wigand pentru G4Media.ro.

Atât premierul Dăncilă, cât și ministrul Tudorel Toader au promis în ultima lună că vor promova o OUG care să promoveze recursul în anulare.

Dăncilă a declarat vineri în debutul ședinței de guvern că ”CCR a constatat că au fost folosite practici în afara cadrului legal, situația trebuie îndreptată”, fără a spune explicit dacă Executivul va adopta în ședința de azi ordonanța de urgență privind recursul în anulare promisă de Tudorel Toader. Până la ora publicării acestui articol, guvernul nu a comunicat adoptarea unei asemenea OUG.

Reamintim că Dăncilă declarase marți seara la Antena 3, chiar înainte de plecarea la Bruxelles, că trebuie dată ordonanța de urgență anunțată de Tudorel Toader pentru contestarea în anulare a sentințelor definitive prin care au fost condamnați definitiv de Completurile de 5 judecători (C5) ai Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) în perioada 2014 – 2018 și declarate nelegal constituite de CCR.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, „dihăniile” HIMARS au început să „lucreze” asupra armatei ruse!

2 VIDEO Un soldat rus, lovit de o grenadă în timp ce îşi făcea nevoile

3 Serviciu secret / Putin nu mai are viață lungă

4 FOTO Rămas fără comandanți, Vladimir Putin a trimis pe frontul din Ucraina un general obez aflat la pensie / Ce se știe despre generalul Pavel

5 VIDEO O filmare cu coloana oficială a lui Putin „alergând” spre Kremlin a stârnit controverse în Rusia