ALERTĂ UPDATE Constanța: Toate drumurile județene și naționale au fost închise; peste 75 de localități fără curent electric

ALERTĂ UPDATE Constanța: Toate drumurile județene și naționale au fost închise; peste 75 de localități fără curent electric

ORA 07.49 Autoritățile din județul Constanța au decis, începând cu ora 7,30, închiderea circulației rutiere pe toate drumurile județene și naționale de pe raza județului, a declarat purtătorul de cuvânt al ISUJ Constanța, Anca Chiriță.

'Vântul puternic cu rafale între 75-80 km oră a afectat mai întâi liniile de medie tensiune lăsând fără curent electric peste 75 localități, fiind afectată totodată și distribuția apei potabile', a declarat purtătorul de cuvânt al ISUJ Constanța, Anca Chiriță

În cursul nopții, autoritățile au decis și suspendarea manevrele navelor maritime și fluviale în porturile Midia, Constanța Nord și Sud, Mangalia. De asemenea, în cursul dimineții s-a decis prelungirea perioadei de închidere a porturilor, fiind închis și Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu.

UPDATE ORA 08.00 Vrancea: Trei sectoare de drumuri naționale, închise din cauza viscolului




Circulația pe DN 2N în zona Bogza — Dumbrăveni, DN 23A pe sectorul Gologanu — Ciorăști și DN 23B pe segmentul Măicănești — Ciorăști a fost închisă, din cauza ninsorii și a viscolului puternic.

'Circulația se desfășoară cu dificultate pe anumite sectoare de drum și avem drumuri închise. Pentru moment, situația cea mai deosebită este legată de faptul că nu se circulă spre județul Brăila. Avem mai multe mașini care staționează, așteptăm să se lumineze și să vedem cum evoluează vremea și vom găsi soluții pentru șoferii care sunt blocați în trafic. Ținem permanent legătura cu toate structurile implicate. Nu avem, deocamdată, raportate cazuri de persoane bolnave care nu pot fi preluate de ambulanțe', a declarat, pentru AGERPRES, prefectul județului Vrancea, Sorin Hornea.

Județul Vrancea se află sub avertizare cod portocaliu de ninsori și viscol, fiind anunțată posibilitatea emiterii unui cod roșu în zona de Sud-Est a țării.

* UPDATE ORA 07.47 Brașov: Traficul rutier se desfășoară în condiții de iarnă, cu un strat de zăpadă de circa trei centimetri pe carosabil

ORA 07.27 Constanța: Zeci de mașini blocate pe șosele din cauza zăpezii și viscolului

Un număr de 20 de autoturisme sunt blocate pe DN 2A, între localitățile Mihail Kogălniceanu și Oituz din județul Constanța, ca urmare a derapării unora dintre ele, potrivit IGPR.

De asemenea, pe DJ 222, alte șase autovehicule sunt blocate între Mihail Kogălniceanu și Cuza Vodă din cauza zăpezii și viscolului.

Echipaje de intervenție acționează în zonele respective pentru deblocare.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...