ALERTĂ UPDATE O furgonetă a intrat în pietoni pe Podul Londrei, poliția intervine la încă un incident (FOTO/VIDEO)

ALERTĂ UPDATE O furgonetă a intrat în pietoni pe Podul Londrei, poliția intervine la încă un incident (FOTO/VIDEO)

O furgonetă a virat printre pietoni sâmbătă seara, pe Podul Londrei, și a lovit cinci sau șase oameni, au declarat martori oculari televiziunii BBC, preluate de Reuters. Un alt incident, de natură deocamdată neprecizată, a avut loc la Borough Market, o piață situată la circa o jumătate de kilometru de pod. Poliția a anunțat că trimis în ambele locuri agenți înarmați.

 

Un reporter al agenției de presă citate a relatat că a văzut circa 10 mașini de poliție îndreptându-se către pod. Un alt ziarist, Will Heaven de la The Spectator, a afirmat că a văzut o victimă căzută pe pavaj și alta pe marginea străzii, adaugă DPA. Un martor ocular a cărui declarație nu a fost confirmată a declarat agenției Reuters că trei victime păreau să aibă tăieturi de cuțit la gât. BBC transmite că poliția de transporturi a afirmat că circumstanțele ar putea include atât o furgonetă, cât și un răni de cuțit.

Autoritatea londoneză a anunțat închiderea stației de cale ferată din apropiere, la cererea forțelor de ordine.

Pe 22 martie, Khalid Masood, un britanic de 52 de ani convertit la islam, a intrat cu autoturismul în pietonii de pe podul Westminster din Londra. Atunci, a fost vorba de un atac intenționat, soldat cu cinci morți, printre care și o româncă, decedată pe 7 aprilie din cauza rănilor grave. Peste 50 de oameni au fost răniți. Șoferul, care a încercat să intre în clădirea Parlamentului, a fost împușcat mortal de forțele de ordine, după ce a reușit să înjunghie un polițist.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia