ALERTĂ USR depune proiect pentru desființarea Secției Speciale de anchetare a magistraților, înființată de PSD

ALERTĂ USR depune proiect pentru desființarea Secției Speciale de anchetare a magistraților, înființată de PSD

USR depune marți în Parlament un proiect de lege privind desființarea Secției speciale pentru anchetarea magistraților, a anunțat la RFI România deputatul Stelian Ion. Secția specială s-a remarcat prin dosare făcute magistraților incomozi pentru PSD, dar și prin retragerea apelurilor în dosarele lui Viorel Hrebenciuc și Sebastian Ghiță.

 Parlamentarul USR Stelian Ion spune că a mai existat un proiect privind desființarea Secției speciale de anchetare a magistraților, care a picat însă în Parlament: ”În această sesiune depunem o altă formă a legii și este obligatoriu ca în cel mai scurt timp posibil, această secție specială de investigare a infracțiunilor din justiție să fie desființată pur și simplu”.

El subliniază că ”și în rândul miniștrilor PSD sunt opinii diferite referitoare la această secție, în sensul în care într-una dintre ședințele de Guvern anterioare au fost niște dispute pe această temă”.

”Cu siguranță, în 2020, această secție nu va mai exista. PSD-ul în 2020 cel târziu va pierde guvernarea și majoritatea parlamentară și secția aceasta va fi desființată. E o chestiune doar de timp”, a spus Stelian Iona la RFI.

Reamintim că înființarea SS a fost criticată atât de majoritatea magistraților din România, cât și de Comisia EUropeană, Comisia de la Veneția și GRECO.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…