Aleși din Moscova solicită demisia lui Vladimir Putin: „Retorica dvs. este plină de intoleranță și agresivitate”

Aleși din Moscova solicită demisia lui Vladimir Putin: „Retorica dvs. este plină de intoleranță și agresivitate”

Consiliul Municipal din districtul Lomonosov din Moscova a adoptat un apel în care îi solicită lui Vladimir Putin să se retragă de la putere. Decizia a fost publicată joi pe site-ul Consiliului acestui district din sud-vestul capitalei Federației Ruse.

Vladimir Putin FOTO Shutterstock

În apel, aleșii municipali îi reproșează lui Vladimir Putin că se află de prea mult timp la conducerea Rusiei.

„Studiile arată că oamenii din țările cu o rotație regulată a puterii trăiesc în general mai bine și mai mult”, se arată în apel.

Aleșii din Lomonosov denunță totodată retorica regimului Putin.

„Retorica folosită de dvs. și subalternii dvs. este de mult timp plină de intoleranță și agresivitate, ceea ce în cele din urmă a aruncat efectiv țara noastră înapoi în epoca Războiului Rece. Rusia a început din nou să inspire frică și să stârnească ură, amenințăm din nou întreaga lume cu arme nucleare”, se mai arată în apel.

În opinia aleșilor din Lomonosov, regresul Rusiei a început în 2012, odată cu reîntoarcerea lui Vladimir Putin la Kremlin după un mandat de patru ani în postul de premier.

Metodele de guvernare sunt „depășite” și nu corespund intereselor Federației Ruse, semnalează aleșii din Lomonosov. Prin urmare, ei cer demisia lui Putin.

Anterior, aleșii municipali din Smolninsk, în Sankt Petersburg, le-au cerut deputaților Dumei de Stat, camera inferioară a Parlamentului rus, să-l acuze pe Vladimir Putin de trădare din cauza invaziei din Ucraina.

Astfel, ei vor să obțină demiterea lui Putin din funcție, a declarat, joi, alesul Dmitri Paliuga, unul dintre autorii inițiativei. Potrivit lui Paliuga, decizia de a transmite solicitarea către Dumă a fost susținută de majoritatea membrilor Consiliului Municipal Smolninsk.

În textul apelului adresat Dumei se precizează că războiul declarat de Putin împotriva Ucrainei „aduce daune securității Rusiei și cetățenilor” ruși.

„În acest context, vă solicităm, în calitate de deputaţi ai Dumei de Stat, să veniți cu propunerea de a aduce acuzații de trădare împotriva președintelui Federației Ruse pentru a-l revoca din funcție”, se menţionează în apel.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Marius, un tânăr de 29 ani, abia făcuse nunta și aștepta un copil. În noaptea exploziei ținea locul unui coleg

2 „Sunt șocat, sunt consternat și, în același timp, debusolat” / Dorian Popa, țepuit de milionarul Donca

3 „Sunt recunoscătoare pentru această șansă“ / Fiica lui Robert Turcescu a semnat contract cu PRO TV

4 VIDEO Imagini dramatice cu gravul accident între două autocare cu peste 60 de persoane și un TIR

5 Halep face revoluție în regulamentul antidoping. Cine propune schimbarea din temelii a politicii greșite a ITIA