Alexandru Rafila, bolnav de COVID-19, spune pacienţilor infectaţi cu coronavirus să nu ia azitromicină, deşi antibioticul era recomandat în primăvară

Alexandru Rafila, bolnav de COVID-19, spune pacienţilor infectaţi cu coronavirus să nu ia azitromicină, deşi antibioticul era recomandat în primăvară

Reprezentantul României la Organizaţia Mondială Sănătăţii şi nominalizarea PSD pentru funcţia de premier, Alexandru Rafila, a declarat într-o intervenţie la Antena 3 că nu recomandă bolnavilor de COVID-19 să nu ia antibiotice, mai ales azitromicină.
Aflat în izolare la domiciliu după ce a anunţat că are COVID-19, Alexandru Rafila le-a transmis celor aflaţi într-o situaţia asemănătoare cu a sa să nu facă exces de medicaţie, în special să nu azitromicină în cazul în care au febră mare.

„Nu am o problemă deosebită. Fac şi tratament. Nu îmi place să fac exces de medicaţie. Medicaţia, atunci când trebuie şi cât trebuie. Şi nu iau antibiotice. Acesta este un mesaj pe care-l transmit tuturor: infecţia cu noul coronavirus nu se tratează cu antibiotice, cu azitromicină”, a declarat Alexandru Rafila.


„Este, dimpotrivă, grav să iei azitromicină când eşti infectat cu noul coronavirus. Nici măcar în caz de febră mare. Trebuie să dăm sfaturi pentru că oamenii trebuie să fie informaţi”, a adăugat reprezentantul României la OMS.


Conform preşedintelui Societăţii de Microbiologie, azitromicina a fost recomandată iniţial în tratament, când existau tot felul de încercări terapeutice, dar s-a dovedit ulterior că nu are niciun efect, ci, dimpotrivă, „generează rezistenţă la antibiotice, generează alte probleme şi este bine să o evităm”.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro