Alexe: În acest an, 53 de milioane de puieţi vor ajunge în 13.000 de şantiere; 2.500 de păduri vor pleca de la zero

Alexe: În acest an, 53 de milioane de puieţi vor ajunge în 13.000 de şantiere; 2.500 de păduri vor pleca de la zero

Un număr de 53 de milioane de puieţi vor fi plantaţi anul acesta pe teritoriul ţării, iar 2.500 de păduri vor fi plantate de la zero, a declarat vineri ministrul interimar al Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe.

"În acest an, 53 milioane de puieţi vor ajunge în 13.000 de şantiere pe întreg cuprinsul ţării. Avem 2.500 de păduri care vor pleca de la zero. Facem campanii de completare în 7.000 de păduri tinere, vom face perdele forestiere pe autostrada Bucureşti- Constanţa, facem prima centură verde în judeţul Bihor, centura municipiului Oradea, plantăm pe terenurile nisipoase de la Dăbuleni. Dar, cel mai important, vrem să arătăm tuturor că solidarizarea instituţiilor statului, împreună cu sprijinul tuturor cetăţenilor români, va duce să avem păduri cât mai importante", a spus Alexe, cu ocazia lansării campaniei naţională de împădurire "O pădure cât o ţară".

El a subliniat că aceasta este cea mai amplă campanie de împădurire pe care a avut-o România în ultimul deceniu.

"Suntem azi la începutul unei ample campanii de împădurire, ce mai amplă campanie de împădurire pe care a avut-o România în ultimul deceniu, care se va finaliza cu suprafeţe mult mai mari de păduri pentru ţara noastră în viitorul nu foarte îndepărtat şi sper ca, împreună cu instituţiile statului, cu românii de bună credinţă, să reuşim să împădurim o pădure cât o ţară şi să demonstrăm tuturor că dincolo de măsurile legislative, de măsurile administrative pe care le luăm pentru protejarea pădurii, împotriva tăierilor ilegale, dăm un semnal pentru pădurea suferindă în ultimii ani că împreună putem să plantăm şi să arătăm tuturor că suntem preocupaţi pentru generaţiile viitoare, să se bucure şi ele, aşa cum o facem noi azi, de păduri cât mai frumoase, cât mai verzi şi cât mai întinse", a afirmat ministrul.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, împreună cu preşedintele României Klaus Werner Iohannis, premierul interimar Ludovic Orban şi premierul desemnat Florin-Vasile Cîţu participă joi la evenimentul de lansare a celei mai mari campanii de împădurire din ultimul deceniu - Românii "Plantează: o pădure cât o ţară".

Startul campaniei s-a dat la Ulieşti, judeţul Dâmboviţa. În cadrul campaniei de împădurire vor fi plantate peste 2.500 de păduri de la zero, completate alte 7.000 de păduri tinere şi împădurite circa 1.000 de hectare de terenuri degradate. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 I-a mirosit pe ruși? / Adelin Petrișor a demisionat de la Euronews România cu doar câteva zile înainte de lansarea postului

2 VIDEO Priviți, 7 lovituri „chirurgicale” aplicate de ucraineni unităților ruse ascunse printre casele unui sat

3 „Toaleta de pe plajă a fost distrusă” / Mesajul ucrainenilor după un atac rusesc cu rachete Kalibr asupra Odessei

4 „Elitele GRU şi FSB cred că Putin a pierdut războiul. Ele văd o lovitură de stat ca pe o posibilitate realistă”

5 „Navele rusești nu vor avea unde să se ascundă în Marea Neagră”