Alimente care te scapă de balonare. Sunt delicioase și au numeroase beneficii asupra sănătății

Alimente care te scapă de balonare. Sunt delicioase și au numeroase beneficii asupra sănătății

Dacă te confrunți cu balonarea și nu știi ce să mai faci pentru a scăpa de această senzație de disconfort, trebuie să știi că există o listă de alimente care te pot scăpa de această problemă.

Proteinele nu trebuie să lipsească dintr-o dietă sănătoasă. Foto: Arhivă

Balonarea este o senzație de plinătate și disconfort la nivelul abdomenului. O serie de factori pot provoca balonare, inclusiv mâncatul în exces, consumul unor alimente , constipația sau unele afecțiuni medicale.

Iată care sunt alimentele care nu te balonează:

Afine

Bogate în vitaminele C și K, afinele au numeroase beneficii asupra sănătății. Ele ajută la îmbunătățirea vederii, la sănătatea inimii și vă pot proteja pielea de îmbătrânirea prematură prin combaterea radicalilor liberi. Însă, cel mai important lucru de menționat este faptul că nu balonează.

Morcovi

Este cunoscut faptul că morcovii pot ajuta la scăderea colesterolului „rău” (LDL) și la îmbunătățirea vederii. În plus, morcovii sunt bogați în fibre, care te pot ajuta să te ferești de balonare, betacaroten, vitamina K1 și potasiu.

Carne de pui

Proteinele nu trebuie să lipsească dintr-o dietă sănătoasă și echilibrată, iar carnea de pui este opțiunea ideală, întrucât nu provoacă balonare. Totuși, este recomandat ca aceasta să fie preparată la abur sau grătar.

Castraveți

Cu un conținut ridicat de apă, castraveții sunt cunoscuți și pentru proprietățile lor diuretice. Ei pot ajuta la eliminarea toxinelor și a excesului de lichide din organism. Ba mai mult, conținutul de 95% apă contribuie la contracararea senzației de balonare.

Terci de ovăz

Terciul de ovăz este deosebit de benefic pentru organism, motiv pentru care ar trebui să-l consumi la micul dejun. Este cunoscut faptul că ovăzul are un conținut foarte ridicat de fibre, însă este bogat și în antioxidanți din clasa avenatramidelor, care ajută în procesul de slăbire.

Struguri

Strugurii au multe beneficii pentru sănătate datorită profilului bogat în nutrienți. În plus, sunt delicioși și te pot menține sătul pentru mai mult timp, fără să te baloneze.

Ouă

Ouăle sunt o sursă excelentă de vitamina B şi colină, substanțe esențiale pentru funcționarea creierului. Ba mai mult, oferă multă proteină și nu te balonează.

Pește

Peștele este alimentul ideal dacă vrei să nu te confrunți cu balonarea, întrucât este bogat în proteine și sărac în carbohidrați.

Dolvecei

Bogați în apă, fibre, vitamina C și betacaroten, dovleceii pot fi consumați fără grija că te vei confrunta cu balonarea.

Quinoa

De menționat este faptul că quinoa nu conține gluten. Este o sursă bună de vitamine, cum ar fi B6 și E, minerale și fibre. De asemenea, conține flavonoizi care combat inflamațiile și au efect antiviral și antidepresiv.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”