Alimentul care reduce riscul de atac de cord. Cardiolog: „Scade colesterolul și are un impact uimitor”

Alimentul care reduce riscul de atac de cord. Cardiolog: „Scade colesterolul și are un impact uimitor”

Un cardiolog a dezvăluit că un aliment îi poate ajuta pe oameni să reducă riscul de a suferi un atac de cord. Dr. Jay Shah a împărtășit că beneficiile acestui produs obișnuit sunt legate de colesterol și de tensiunea arterială.

Somonul este bun pentru inimă FOTO: Getty Images

Somonul este bun pentru inimă FOTO: Getty Images

Somonul este favoritul cardiologulului, despre care afirmă că poate avea un impact uimitor asupra inimii.

„Aș recomanda să includeți alimente precum somonul, care este plin de acizi grași omega-3 care pot ajuta la reducerea inflamațiilor și la menținerea unor niveluri sănătoase de colesterol”, spune Dr. Jay Shah, cardiolog și medic-șef la Hilo.

Cardiologul a dezvăluit că acest pește este plin de acizi grași omega-3 „care pot ajuta la reducerea inflamației și la menținerea nivelului de colesterol”, potrivit SurreyLive.

Dieteticiana Rosie Carr, de la planul de alimentație sănătoasă „Second Nature”, a recomandat chiar și un mod sănătos de a găti peștele plin de nutrienți. Ea a sugerat coacerea somonului cu un strop de suc de lămâie și ierburi în cuptor la 180°C timp de 15-20 de minute.

Pe lângă somon, dr. Rosie Carr a mai făcut o listă cu alimente bune pentru inimă.

„Cerealele integrale precum ovăzul furnizează carbohidrați complecși care ajută la menținerea constantă a nivelului de zahăr din sânge, prevenind vârfurile inflamatorii care pot deteriora vasele de sânge în timp”, spune Carr.

Frunzele verzi, cum ar fi spanacul și varza kale, varza de bruxelles , pot fi, de asemenea, un aliment excelent de adăugat în dieta dumneavoastră pentru beneficii suplimentare.

„Aceste alimente sunt bogate în nitrați dietetici care se transformă în oxid nitric în organism, ajutând vasele de sânge să se dilate, îmbunătățind fluxul sanguin și scăzând tensiunea arterială”, susține dr. Carr.

De asemenea, uleiul de măsline extravirgin „este bogat în grăsimi mononesaturate și antioxidanți puternici numiți polifenoli care reduc stresul oxidativ și inflamația”, explică Carr.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Documente / Această turnătoare a fost timp de 10 ani membră CNA...

2 „15.000 de euro în numerar, 4.000 de euro în bijuterii. Eram furioasă”

3 Stupoare la Chișinău după rezultatele unui sondaj realizat în România. Jurnalist: „Nu pot să înțeleg această combinație de trădare și spaimă”

4 Ce ar putea fi misterioasa aeronavă care s-a prăbușit recent lângă baza Area 51

5 Românul care l-a consiliat pe Trump anunță ce li se pregătește rușilor și coreenilor. „N-are nicio problemă să recurgă la metode foarte dure”