Alimentul ieftin care face minuni împotriva înțepăturilor de țântari. Te scapă de mâncărime cât ai clipi

Alimentul ieftin care face minuni împotriva înțepăturilor de țântari. Te scapă de mâncărime cât ai clipi

Îl folosim frecvent în bucătărie, dar este și un remediu natural eficient împotriva înțepăturilor de țânțari. Cu o acțiune antiseptică și antiinflamatoare, banalul aliment ajută la reducerea umflăturii și te scapă de mâncărime cât ai clipi.

Înțepătura de țânțar poate provoca reacții alergice grave FOTO Shutterstock

Oțetul aplicat pe înțepătura de țânțar ajută la calmarea pielii iritate. Sunt mai multe motive pentru care oțetul poate fi eficient în ameliorarea simptomelo r mușcăturilor de țânțar:

Proprietăți antiinflamatorii: Oțetul conține acid acetic, care are proprietăți antiinflamatorii. Aplicarea oțetului pe mușcătură poate ajuta la reducerea inflamației și umflăturii asociate cu mușcătura de țânțar, relatează stirileprotv.ro.

Proprietăți antipruriginoase: Mâncărimea intensă este unul dintre cele mai deranjante simptome ale mușcăturilor de țânțar. Oțetul poate ajuta la calmarea senzației de mâncărime datorită efectului său antipruriginos. Substanțele chimice din oțet pot acționa asupra receptorilor de mâncărime din piele și pot reduce senzația de disconfort.

Acțiune antiseptică: Oțetul are proprietăți antiseptice, ceea ce înseamnă că poate ajuta la prevenirea infectării mușcăturii de țânțar. Mușcăturile pot fi zgâriate în mod accidental, ceea ce poate duce la răni minore sau zgârieturi pe piele. Aplicarea oțetului pe mușcătură poate ajuta la curățarea zonei și prevenirea infecțiilor.

Pentru a utiliza oțetul ca remediu pentru mușcăturile de țânțar trebuie să înmoi o bucată de vată sau un tifon curat în oțet de mere sau oțet alb. Apoi, apasă ușor pe mușcătură cu tifonul îmbibat în oțet timp de câteva minute. Lasă zona să se usuce în mod natural și evită să zgârii sau să freci mușcătura.

Cel mai iritant simptom

Deși unele înțepături sunt benigne, trebuie să știi cum să acționezi în cazul în care apar complicații. Conform medicilor, în cazuri foarte rare, reacția alergică la mușcătura de țânțari poate provoca dureri în corp, cefalee și febră. În general, copiii suferă o reacție mai puternică decât adulții, însă, în majoritatea cazurilor cel mai iritant simptom este mâncărimea (pruritul), care dispare în câteva zile.

Dacă cele 5 semne de alarmă: febră ridicată însoțită de durere de cap intensă, vărsături, stare generală alterată, sensibilitate crescută la lumină apărute la 2-8 zile după înțepătura de țânțar, este necesară prezentare la spital, pentru că poate fi vorba despre transmiterea virusului West Nile.

În aceste condiții, este necesară spitalizarea pacientului și tratarea cu medicație intravenoasă.

Persoanele cu grupa de sânge O

Specialiștii spun că grupa de sânge stă la baza atragerii nesuferitelor insecte. Persoanele cu grupa de sânge O sunt cele mai căutate și atacate de aceste insecte. La polul opus, persoanele cu grupa de sânge A sunt cele mai puțin vânate de țânțari.

Nu se știe exact de ce persoanele cu grupa de sânge O atrag mai mult țânțarii, însă studiile arată că așa se întâmplă. Se pare că femelele se bazează pe proteinele din sângele nostru pentru a produce ouă fertile. Masculii țânțari se hrănesc cu nectar și nu înțeapă oamenii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”