Alis Grasu/SABIF: În ultimele 30 de ore, 1.796 de solicitări către Ambulanță; 42 de persoane cu lipotimii

Alis Grasu/SABIF: În ultimele 30 de ore, 1.796 de solicitări către Ambulanță; 42 de persoane cu lipotimii

Un număr de 1.796 de solicitări au fost făcute la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov, de vineri dimineață până sâmbătă la ora 13,00, fără creșteri față de o zi obișnuită, a declarat pentru AGERPRES managerul instituției, Alis Grasu.

"De ieri dimineață până sâmbătă în jurul orei 13,30, 1.796 de persoane au avut avut nevoie de ambulanță în București și Ilfov, dintre acestea 921 de persoane au prezentat urgențe de cod roșu și galben. Dintre persoanele care au prezentat urgențe, 227 se aflau în loc public. Dintre ele, 42 de persoane au prezentat lipotimii și 32 de persoane au prezentat sincope. Suntem la nivelul unei zile obișnuite. Nu este o creștere a numărului de solicitări față de zilele anterioare", a afirmat Alis Grasu.

Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri dimineață o atenționare Cod portocaliu de caniculă și disconfort termic pentru 16 județe și o alta Cod galben pentru alte șase județe, valabilă vineri între orele 10,00 — 21,00.

De asemenea, ANM a emis o atenționare Cod roșu de temperaturi extreme și disconfort termic pentru 19 județe și municipiul București, valabilă sâmbătă, între orele 10,00 — 21,00

ANM a emis și sâmbătă o serie de avertizări Cod galben și Cod portocaliu de furtuni, averse, dar și valori termice ridicate, valabile în majoritatea regiunilor țării, începând din această seară și până luni, la ora 23,00.

ANM precizează că, în intervalul menționat, pe arii extinse în sud și în sud-est valorile termice vor caracteriza în continuare o noapte tropicală, cu temperaturi minime ce nu vor coborî sub 20 de grade, iar disconfortul termic va fi încă ridicat.

AGERPRES/(A, AS — autor: Livia Popescu, editor: Karina Olteanu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...