Alte două drone maritime americane au fost capturate pentru scurt timp de forțele maritime ale Iranului

Alte două drone maritime americane au fost capturate pentru scurt timp de forțele maritime ale Iranului

Marina iraniană a reținut și a eliberat ulterior două drone americane de suprafață în Marea Roșie, acuzând punerea în pericol a siguranței maritime, a informat vineri televiziunea de stat iraniană, potrivit Reuters.

Forțele iraniene au mai încercat să captureze drone americane FOTO US Navy

Acesta este al doilea astfel de incident, în decurs de doar câteva zile.

„Marina iraniană a confiscat joi cele două nave pentru a preveni orice posibil accident după ce a emis avertismente flotei americane”, a relatat televiziunea din Teheran, potrivit Reuters .

Televiziunea a mai relatat că, „după ce au fost asigurate căile maritime internaționale, cele două nave au fost eliberate într-o zonă sigură”.

Al doilea incident într-o singură săptămână

Pentagonul a declarat, marți, în urma unui incident similar, că o ambarcațiune militară americană fără pilot în Golf a fost reținută de o navă iraniană, dar a fost eliberată la scurt timp, după ce la faţa locului s-au deplasat o navă de patrulare şi un elicopter ale marinei americane.

„Acțiunile IRGCN au fost flagrante, nejustificate și inconsecvente cu comportamentul unei forțe maritime profesioniste”, a declarat viceamiralul Brad Cooper, șeful Comandamentului Central al Forțelor Navale ale SUA, al Flotei a 5-a a SUA și al Forțelor Maritime Combinate.

În iunie, o navă iraniană, însoțită de trei dispozitive de atac rapid, au hărțuit două nave ale Marinei

Marina SUA a împiedicat capturarea unei alte nave

Flota a 5-a SUA a observat, luni, în jurul orei 23:00, cum o navă a marinei Gărzii Revoluționare Islamice iraniene, Shahid Baziar, remorca o dronă maritimă cunoscută și ca „navă de suprafață fără pilot” (USV), care opera în Golful Arabic.

Nava de coastă de patrulare a marinei USS Thunderbolt (PC-12), care opera în apropiere, a reacționat, în timp ce Flota a 5-a a trimis și un elicopter MH-60S Sea Hawk din cadrul Escadrilei 26 de luptă pe mare.

Patru ore mai târziu după ce SUA a reacționat, Shahid Baziar a răspuns, desprinzând drona maritimă pe care o remorcase și a plecat din zonă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...