Amănunte picante/Pușcărie pentru directorul pervers care făcea sex cu subordonatele sub amenințarea demiterii

Amănunte picante/Pușcărie pentru directorul pervers care făcea sex cu subordonatele sub amenințarea demiterii

Tankó Vilmos, fostul director executiv al Direcției de Asistență Comunitară, instituție din administrației pulbice locale din Local Sf. Gheorghe, a fost condamnat prin sentință definitivă la doi ani și 11 luni de închisoare în regim de detenție în dosarul în care a fost deferit justiției pentru folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual.

Vilmos a ajuns în această situație după ce mai multe subordonate l-au acuzat că le-a forțat să întrețină relații sexuale s-au le-a abuzat la serviciu sub amenințarea demiterii sau a schimbării locului de muncă cu unul aflat într-un cartier defavorizat din Sf. Gheorghe.

Fostul director a fost trimis în judecată în septembrie 2020, fiind acuzat că în calitatea sa de șef al Direcției de Asistență Socială a pretins favoruri de natură sexuală inclusiv ”raporturi sexuale consumate”, de la subordonatele sale, asistente sociale și asistente la creșă.

Tankó Vilmos își amenajase o încăpere specială într-o clădire aflată în patrimoniul primăriei unde funcționase creșa din oraș. În camera respectivă fuseseră aduse o saltea și canapele, lenjerie de pat și haine comode (halt de baie), inclusiv produse de igienă. În această cameră își invita subordonatele unde le abuza sexual sub amenințarea demiterii. Pe una dintre victime a obligat-o să întrețină relații sexuale ani la rând, chiar și de 2,3 ori pe săptămână. Femeia a acceptat situația pentru că avea o situație de viață dificilă și i-a fost teamă să rămână fără loc de muncă.

Directorul le teroriza, au acuzat victimele. Le amenința chiar că va trimite scrisori explicite rudelor apropiate tocmai pentru a le distruge căsnicia sau că le va muta locul de muncă și le va trimite să lucreze în cartiere rău famate din oraș, dacă nu-i vor accepta avansurile.

Trădat de șervețele și de lenjeria mototolită

Una dintre asistente, pe care directorul o tot amenința, a avut curajul să meargă la primărie și să-și reclame șeful. A explicat că este invitată insistent pe strada unde a funcționat creșa, acolo fiind locul stabilit pentru consumarea relațiilor sexuale. Reprezentanții primăriei au mers în clădirea indicată unde au descoperit încăperea amenajată impropriu unei instituții de stat. În cameră, pe lângă lenjeria de pat mototolită, au fost descoperite inclusiv șervețele folosite care au fost ulterior analizate criminalistic, rezultatele reliefând că au fost folosite după un act sexual.

Pe lângă anii de închisoare, fostul director a fost obligat de instanță să plătească daune morale în valoare de câte 50.000 de lei pentru două dintre victimele sale care s-au constituit părți civile în cauză. O a treia nu a solicitat daune.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”