Ambasada Rusiei la Kiev, atacată cu cocteiluri Molotov; Moscova reacționează

Ambasada Rusiei la Kiev, atacată cu cocteiluri Molotov; Moscova reacționează

Ambasada Rusiei la Kiev a fost ținta unui atac cu cocteiluri Molotov în noaptea de miercuri spre joi, iar surse ale misiunii diplomatice au indicat că sticle cu substanțe inflamabile au căzut la intrarea în clădire și că doar printr-o întâmplare fericită a fost evitat un incendiu, a relatat agenția de presă RIA Novosti. De la sfârșitul săptămânii trecute, în Ucraina au loc acțiuni de solidaritate cu femeia pilot ucraineană Nadia Savcenko (34 de ani), judecată în prezent în Rusia, într-un proces considerat fabricat.

Manifestanții care au pichetat miercuri misiunea diplomatică a Rusiei din Kiev, cerând eliberarea Nadiei Savcenko, considerată eroină națională la ea în țară, au aruncat cu sticle cu iod și pietre în clădirea ambasadei.

Într-un alt miting în sprijinul Nadiei Savcenko, la Lvov, în vestul Ucrainei, demonstranții au aruncat cu ouă în clădirea Consulatului General al Rusiei.

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a calificat aceste atacuri drept 'scandaloase', conform agenției de presă TASS.

Într-o declarație pentru postul de televiziune REN tv, Lavrov a spus că intenționează să abordeze această problemă cu ocazia unei convorbiri telefonice preconizată pentru joi cu secretarul de stat american John Kerry.

Savcenko este judecată în Rusia pentru moartea a doi jurnaliști ruși, uciși în estul separatist al Ucrainei. Tribunalul rus care o judecă urmează să pronunțe verdictul în cazul său în 21 și 22 martie.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Bianca Drăgușanu, amantă, prostituată, psihopată…” / Daria Radionova l-a dat în fapt pe Alex Bodi!

2 VIDEO Actorul PSD George Ivaşcu, noul Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România

3 Așa e!

4 Ce avere ar avea în realitate Gigi Becali. Dumitru Dragomir face dezvăluiri

5 „Acolo sunt mulți rechini cu diverse interese” / Noi dezvăluiri din interiorul Ministerului Sănătății