Ambasada SUA: Klemm-ambasador în întreaga Românie; MAE: Asemenea vizite presupun luarea în considerare a posibilității existenței unor sensibilități

Ambasada SUA: Klemm-ambasador în întreaga Românie; MAE: Asemenea vizite presupun luarea în considerare a posibilității existenței unor sensibilități

Hans Klemm este ambasadorul Statelor Unite în întreaga Românie, a precizat misiunea diplomatică a SUA la București, ca reacție la o fotografie postată de primarul din Sfântul Gheorghe, Antal Arpad, iar Ministerul Afacerilor Externe a menționat, miercuri, pentru AGERPRES, că vizita diplomatului american în Harghita și Covasna se înscrie în atribuțiile curente ale ambasadelor de a se documenta la fața locului.

"Ambasadorul Hans Klemm este Ambasadorul Statelor Unite în întreaga Românie. El călătorește periodic prin țară, întâlnindu-se cu diferite grupuri din toate zonele societății românești. În calitate de aliat și partener strategic al României, Statele Unite sprijină și aplaudă democrația din România și eforturile României de a-și consolida instituțiile democratice prin participarea deplină și egală a tuturor segmentelor societății", a precizat Ambasada SUA la București, într-un răspuns pentru AGERPRES.

Totodată, MAE a subliniat, legat de fotografia diplomatului american, că "asemenea vizite presupun inclusiv necesitatea înțelegerii și luării în considerare a posibilității existenței unor sensibilități".

"Vizita ambasadorului Hans Klemm în teritoriu se înscrie în atribuțiile curente ale ambasadelor de a se documenta la fața locului cu privire la realitățile din statul de reședință și de a avea un dialog cu autoritățile locale. (...) În ceea ce privește fotografia la care faceți referire, asemenea vizite presupun inclusiv necesitatea înțelegerii și luării în considerare a posibilității existenței unor sensibilități. Am transmis aceste considerente partenerilor noștri americani în cadrul unei discuții cu Ambasada SUA la București", se arată în răspunsul MAE, la o solicitare a AGERPRES.

MAE își exprimă convingerea că "asemenea vizite generează o reprezentare adecvată a realităților din România în ceea ce privește drepturile de care se bucură persoanele aparținând minorităților naționale și modelul de interculturalitate promovat de România, care corespunde întru totul standardelor în materie".

Primarul orașului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a postat pe pagina sa de socializare o fotografie în care apare alături de ambasadorul SUA în România, și de alți reprezentanți locali, ținând în mână steagul ținutului secuiesc.

"Ambasadorului SUA i-am făcut cadou un steag al comunității secuiești, steag care a devenit și simbolul lipsei de respect al autorităților față de comunitatea secuiască. Menționez, că acest steag a fost folosit prima dată în 1599, când secuii au luptat alături de Mihai Viteazul", a scris primarul Antal Arpad pe Facebook.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…