Ambasadorul Italiei: Există un avantaj economic al integrităţii, al statului de drept şi al transparenţei

Ambasadorul Italiei: Există un avantaj economic al integrităţii, al statului de drept şi al transparenţei

Ambasadorul Italiei la Bucureşti, Alfredo M. Durante-Mangoni, a evidenţiat, marţi, că există un avantaj economic al integrităţii, al statului de drept şi al transparenţei.

El a vorbit în deschiderea "Italian Business Integrity Day" (IBID), eveniment organizat de misiunea diplomatică italiană de la Bucureşti.

Potrivit ambasadorului, IBID este "o iniţiativă curajoasă de brand de ţară, care pune în lumină un model nou, inovator şi sustenabil de a face afaceri".

Durante-Mangoni a subliniat importanţa măsurilor privind prevenirea corupţiei şi gestionarea riscurilor privind corupţia. "Anticorupţia este o parte integrantă a guvernanţei de corporaţie", a adăugat el.

"Avantajul reputaţiei este şi un avantaj competitiv. Azi, competiţia este bazată pe standarde de sustenabilitate. Sustenabilitatea cuprinde integritatea şi măsuri anticorupţie", a punctat ambasadorul.

El a mai evidenţiat importanţa cooperării între ţări privind aceste aspecte.

Foto: (c) RADU TUTA / AGERPRES FOTO


"Împărtăşirea experienţelor este importantă, în contextul în care atât România, cât şi Italia se confruntă cu provocarea folosirii adecvate şi corecte a fondurilor din planurile naţionale de redresare şi rezilienţă. Este important pentru România, în perspectiva accederii la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, unde standardele legate de anticorupţie şi integritate au un rol important", a spus Alfredo M. Durante-Mangoni.

Potrivit Ambasadei Italiei la Bucureşti, prima ediţie a IBID în România îşi propune să ilustreze cele mai bune practici ale societăţilor italiene, experienţa concretă a modelelor lor organizatorice de prevenire a corupţiei.

Un alt obiectiv urmărit este acela de a sublinia că, astăzi, pentru o societate multinaţională, integritatea, prevenirea corupţiei şi conformitatea au devenit componente esenţiale ale guvernării sale, parte din strategia sa de piaţă.

"În acest context, se va sublinia legătura dintre avantajul reputaţiei şi avantajul competitiv al societăţii, dezvoltarea colaborării public-privat-societatea civilă în perspectiva multi-stakeholder, impactul practicilor de integritate asupra atragerii investiţiilor, precum şi alinierea la standardele internaţionale a integrităţii şi anticorupţiei stabilite în cadrul Naţiunilor Unite şi G20, inclusiv cele ce decurg din Convenţia privind combaterea corupţiei funcţionarilor străini în tranzacţiile comerciale internaţionale a OCDE", a transmis misiunea diplomatică. AGERPRES/(A, AS - autor: Oana Ghiţă, editor: Claudia Stănescu, editor online: Gabriela Badea)

* Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Ce se întâmplă în China?

3 „Era imposibil de dresat” / Posibilul vicepreședinte al lui Donald Trump recunoaște că și-a ucis câinele

4 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990

5 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!