Ambasadorul rus la Chișinău, convocat la MAE ca urmare a unor declarații ale unui oficial al Rusiei

Ambasadorul rus la Chișinău, convocat la MAE ca urmare a unor declarații ale unui oficial al Rusiei

Oleg Vasnețov s-a prezentat la sediul Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău, unde i-a fost ,,înmânată o notă de protest” față de atacul Mariei Zaharova la adresa Maiei Sandu.

Ambasadorul rus la Chișinău a fost convocat la MAE. FOTO: Mfa.gov.md

Diplomatul rus a fost convocat săptămâna trecută, dar reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene au făcut anunțul astăzi.

,,Retorica agresivă este o retorică inacceptabilă după ultimele declarații ale purtătoarei de cuvânt a MAE rus. Ambasadorul Federației Ruse a fost convocat săptămâna trecută la MAEIE, unde i-a fost înmânată o notă de protest pentru aceste ofense directe aduse președintei Republicii Moldova”, a declarat Nicu Popescu, șeful diplomației din statul vecin.

În data de 8 decembrie, purtătoarea de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe de la Moscova, Maria Zaharova, și-a manifestat indignarea față de modificările Codului Electoral al Republicii Moldova, mai exact de faptul că limba rusă ar putea fi scoasă din buletinele de vot. O decizie care, potrivit ei, ar putea submina drepturile vorbitorilor de limba rusă.

,,Observăm o nouă etapă, când limba rusă poate dispărea din buletinele de vot. Din păcate, structurile internaționale nu vor să vadă acest lucru. Și vă rog să nu ne uităm în direcția poveștilor despre împărțirea puterii în stat”, a afirmat Zaharova.

Totodată, Maria Zaharova a declarat că Maia Sandu a mințit în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale că va apăra drepturile minorităților etnice.

Maria Zaharova, cunoscută la nivel internațional datorită declarațiilor controversate

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe din Rusia este cunoscută la nivel internațional pentru declarațiile sale controversate făcute de-a lungul timpul. Tot în luna decembrie, ea a declarat că puterea de la Chișinău promovează rusofobia, chiar dacă Moscova a ajutat întotdeauna Chișinăul.

„Cine a lăsat cetăţenii Republicii Moldova în întuneric şi frig, Rusia? Atâţia ani i-am ajutat, livrându-le şi asigurându-i cu tot ce este posibil, primind cetăţeni moldoveni, oferindu-le de lucru. Aceasta a fost o investiţie în economia Republicii Moldova în toţi aceşti 30 de ani. Ce, cetăţeana României Maia Sandu nu ştie asta? Ce-a făcut ea pentru poporul ei? Şi ce face actuala conducere, care deţine cetăţenia unui alt stat, nimeni nu înţelege”, a spus aceasta.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

3 Nu are noroc în dragoste și a ieșit cu 6 bărbați în 7 luni ca să-și găsească „jumătatea”

4 VIDEO „Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”

5 Știați cine sunt persoanele care inspectează Sfântul Mormânt încă din Vinerea Mare, înainte de miracolul Luminii Sfinte?