Ambasadorul SUA: Vedem România ca fiind pe o traiectorie pozitivă

Ambasadorul SUA: Vedem România ca fiind pe o traiectorie pozitivă

Ambasadorul Statelor Unite în România, Hans Klemm, a declarat, sâmbătă seara, la Alba Iulia, că România se află pe o traiectorie pozitivă, având contribuții semnificative la securitatea internațională, diplomatul apreciind, de asemenea, lupta dusă împotriva corupției.

"Din perspectiva SUA, acum, vedem România ca fiind pe o traiectorie pozitivă. Are contribuții semnificative la securitatea internațională, la NATO (...). SUA și România împărtășesc o legătură foarte puternică", a afirmat diplomatul american.

Hans Klemm a evidențiat că România "crește foarte puternic", având probabil cea mai rapidă creștere economică din Europa acum.

El a subliniat că, în ultimii ani, țara noastră "a dus o luptă crescândă împotriva corupției, ceea ce face România un exemplu pentru alte țări din regiune".

Klemm a apreciat și faptul că nu sunt partide extremiste, naționaliste în România. "Deci, România este acum pe o cale pozitivă", a subliniat ambasadorul american, exprimându-și speranța că țara noastră va rămâne pe această cale și va rămâne, de asemenea, un partener valabil pentru SUA.

AGERPRES/(A — autor: Marinela Brumar, editor: Andreea Rotaru, editor online: Mihaela Pană)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 LIVE TEXT | Război în Ucraina. Lupte intense pentru Bakhmut. Autoritățile ruse vor să interzică circulația hrivnei în zonele ocupate

2 Fiul patronului Cris-Tim, condamnat la 3 ani și 2 luni de închisoare cu executare pentru trafic de cocaină

3 Lucruri mai puțin știute despre Diana Șucu, nevasta de miliardari

4 Luase legătura cu rușii / Cine este prințul Heinrich XIII, capul loviturii de stat din Germania

5 Rareș Bogdan / Sunt în aeroport, alături de Manfred Weber, în drum spre Viena. Ultimul Asalt. La 17.30 ne vom afla față în față cu Karl Nehammer, cance…