Amenajează-ți casa cu stil

Amenajează-ți casa cu stil

Fiecare început este plin de emoție, mai ales atunci când te muți în casă nouă sau vrei să-ți reamenajezi apartamentul. Află cum să alegi decorațiunile interioare, cum să amenajezi o cameră pentru a obține aspectul pe care îl dorești. Pentru a crea acea atmosferă “de acasă” trebuie să păstrezi un echilibru între decor, culoare și piesele de mobilier.

Design interior pentru casa ta

Nu trebuie să angajezi un designer de interior pentru a-ți decora casa cu stil. Dacă ești pasionat de alegerea culorilor și texturilor, a pieselor de mobilier cu aspect minimalist, atunci îți poți decora singur casa. Poate părea intimidant pentru necunoscători, însă găsești pe internet multe poze ale designerilor renumiți și poți amenaja în funcție de gusturile tale, iar casa ta va arăta decorată de un specialist.

Stabilește stilul casei tale

După ce ai stabilit stilul în care vrei să arate casa ta, întreabă-te cum vrei să te simți când ajungi acasă. Lasă-te ghidat de culori, texturi, alegerea mobilierului și a decorului. O atmosferă zen, camere luminoase și aerisite? Un mobilier minimalist, din material natural, un spațiu intim, de locuit cu familia sau un spațiu casual, dinamic, în care să incluzi culori și modele îndrăznețe?

Dincolo de tendințe și stiluri consacrate este foarte important să te simți bine atunci când ajungi acasă, după o zi plină de provocări. Concentrează-te pe starea ta de bine și creează un spațiu care să-ți ofere confortul și liniștea de care ai nevoie. Dacă ai copii sau animale de companie, alege țesături de tapițerie și suprafețe care pot suporta mici accidente sau care se pot curăța ușor.

Dacă locuiești singur și primești rar oaspeți, nu este nevoie să aglomerezi livingul cu o masă foarte mare, la care să adaugi și scaune. În cazul în care lucrezi de acasă, mută biroul improvizat în living și creează o atmosferă în care să te simți bine și să fii productiv.

Alege o paletă de culori pentru fiecare cameră

Stabilirea paletei de culori este o decizie pe care trebuie să o iei încă de la începutul proiectului tău. Scapi de neplăcerile ulterioare și de piesele de mobilier care nu se asortează cromatic între ele. Camerele neutre pot fi înveselite cu accesorii care pot fi schimbate cu ușurință. 

Dacă te-ai decis asupra unei culori, alege și alte trei nuanțe complementare pentru a o menține interesantă. Dacă îți place aspectul unei camere complet albe, atunci vei putea asorta cu ușurință stiluri de mobilier în trend sau cele de colecție.

Canapeaua ideală

Atunci când amenajezi camera de zi, concentrează-te asupra celei mai importante piese de mobilier, care este de cele mai multe ori canapeaua sau biblioteca. Alege ulterior fotoliile și corpurile de iluminat amplasate în colțul camerei.

Una dintre cheile succesului în amenajarea unei încăperi este atenția acordată iluminatului. Folosește lumina naturală din timpul zilei și opțiunile variate pentru seară, lămpi de masă sau aplice ambientale calde, corpuri de iluminat sculptate care funcționează ca decor. Asigură-te că luminezi toate cele patru colțuri ale camerei pentru a evita crearea de umbre și pentru o stare de bine după lăsarea întunericului.

Înainte de a cumpăra canapeaua, măsoară spațiul unde o vei amplasa. Dacă este o canapea extensibilă, măsoară și spațiul în care aceasta se va întinde. În caz contrar, poți descoperi că este prea mare pentru a trece prin ușa de la intrare, prea mică pentru locul unde va fi amplasată sau că ai aglomerat spațiul din living cu un colțar mult prea mare.

După ce ai ales canapeaua potrivită, uită-te după măsuțele de cafea pentru a determina ce dimensiuni și stiluri se potrivesc sau dacă un pouf supradimensionat ar fi mai potrivit. Completează cu un corp de iluminat sau noptiere vintage.

Acum, pentru că ai o idee asupra stilului ales, poți alege covoarele, perdelele și draperiile, dar și lenjeria de pat, pernele pentru dormitor și pernele decorative care vor completa aspectul canapelei tale și vor da culoare pentru o cameră primitoare. 

Ceasul de perete și tablourile decorative

Ai pus la punct toate elementele esențiale și ai totuși impresia că lipsește ceva. Selectează acele obiecte de artă, fotografii sau o oglindă decorativă pentru a completa ambientul casei tale. Adaugă perne decorative suplimentare, cu dimensiuni diferite, aranjează cărțile pe rafturile libere sau adaugă lumânări, obiecte decorative, plante sau suveniruri prețioase din vacanțele tale. Pune-ți amprenta personală și dă viață casei tale și vei simți acea atmosferă de "acasă".

Casa de vis poate fi chiar casa ta, dacă reușești să identifici acele elemente care dau un plus de imagine și creează o atmosferă plăcută în casă. 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia